KINOdiseea – 10.000 de rezervări la filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-10-000-de-rezervari/

10.000 de persoane şi-au rezervat locul la cinema la KINOdiseea, număr record pentru un festival de film din Bucureşti!

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2013

10.000 de persoane şi-au rezervat locul la cinema la KINOdiseea, număr record pentru un festival de film din Bucureşti! Pe lângă Cinema Studio și Cinema Eforie, vor mai avea loc proiecții de film la Cinema PRO.

Datorită interesului puternic, KINOdiseea se extinde cu două zile, desfășurându-se în București în perioada 15-22 noiembrie. Metropolis Film împreună cu Primăria Sectorului 3 vor organiza proiecțiile KINOdiseea din cadrul Cinema PRO.

De azi, copiii sunt așteptați cu cele mai bune filme și ateliere la Cinema PRO, Cinema Studio, Cinema Eforie și Cărturești Verona. KINOdiseea, primul festival de film pentru copii din România după 1989, aduce zece noi producții internaționale, laureate la importante festivaluri de gen precum Toronto și Berlin și șase filme ale copilăriei.

Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba română și se adresează atât copiilor între 6 și 14 ani, cadrelor didactice, părinților și bunicilor, cât și iubitorilor de film în general. Proiecțiile pentru familii au loc la ora 19.00, iar elevii însoțiți de cadre didactice sunt asteptați la ora 10.00 și la ora 12.00. Gala de Deschidere va avea loc vineri și are ca invitat special criticul de film Irina Margareta Nistor.

17 ateliere la KINOdiseea

KINOdiseea este al copiilor, ei vizionează filme, dezbat și decid ce le place. Nouă filme frumoase și educative intră în concurs anul acesta, competiția fiind prezidată de un juriu de copii care s-au evidențiat în domeniul artelor.

Citiţi şi: KINOdiseea – Victor Rebengiuc vorbeşte despre primul său rol şi despre emoţii

Vor delibera Ariadna Titieni, cunoscută pentru rolul din filmul Domestic (regia Adrian Sitaru), Petru Mateescu, micuțul avid de cunoaștere care dedică istoriei blogul personal, Ioana Sandu, copil protagonist în filmul Domnișoara Christina (regia Alex Maftei), Radu Cristian Zarcu, chitaristul formației Rock Incorporation, care a cântat în numeroase concerte în București și în țară și Maria Negoescu. pasionată de filme, un posibil viitor critic de film.

Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează șaptesprezece ateliere : actorie, efecte speciale, montaj, costume, reciclare creativă, improvizație și multe altele.

KINOdiseea

Afișul Festivalului KINOdiseea

Jor Van Kline, coordonatorul atelierului de efecte speciale, vorbește despre KINOdiseea: „Cred cu tărie că acest festival are o influență pozitivă, este o modalitate de comunicare inter-culturală extraordinară și aduce beneficii tuturor celor care merg la filme și la ateliere.“

Citiţi şi: KINOdiseea – Victor Rebengiuc vorbeşte despre primul său rol şi despre emoţii

Van Kline vine pentru a doua oară la KINOdiseea, iar anul acesta pregătește demonstrații interactive ale metodelor prin care a realizat efecte speciale pentru filme precum Star Wars și Star Trek. „Sunt bucuros că domnul Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului, m-a invitat din nou la KINOdiseea pentru a le arăta celor mici un pic din magia realizării filmelor“, a adăugat cineastul cu peste 40 de ani de carieră, care a colaborat cu zeci de actori renumiți și cu studiouri de film precum Disney, Warner Bros și Universal.

Ca în fiecare an, celor mici li se pregătește un Bal Mascat. Copiii sunt așteptați la Clubul Țăranului Român, sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 12.00, pentru ateliere de teatru Mini Art Show susținute de Ioana Ginghină și dans pe ritmurile trupelor de copii Tigru de Foc și Rock Incorporation.

Foto credit: KINOdiseea

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

26
/05
/17

Într-o zi de 26 mai se stingeau din viaţă doi mari actori români: Ștefan Bănică, în 1995, şi Jean Constantin, cincisprezece ani mai târziu. Despre Bănică se ştie că era nu doar un actor uriaş, ci şi un foarte apreciat cântăreţ/lăutar, printre cele mai celebre piese muzicale ale acestuia numărându-se: „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”.

26
/05
/17

Prima ediție a LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat continuă să se desfășoare prin două evenimente importante, ambele organizate în România: cel de-al doilea Workshop din seria LIM și prezentarea celor 16 proiecte selecționate, în fața unui public specializat, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

25
/05
/17

În 1977, nimeni auzise despre săbii laser, jedi sau bikini de cupru, și oamenii nu se salutau încă cu formula ''Forța fie cu tine''. Însă, lucrurile erau pe cale să se schimbe - George Lucas, un tânăr regizor de 33 de ani, pregătea cel de-al treilea film al său, o saga intergalactică despre lupta dintre bine și rău avându-l în prim-plan pe Luke Skywalker, un băiat fermier cu un trecut vag. În urmă cu 40 de ani, într-o zi de 25 mai (1977) avea loc loc premiera filmului Războiul stelelor, în regia lui George Lucas, una dintre cele mai de succes pelicule din istorie.

25
/05
/17

O retrospectivă de patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val ceh va putea fi văzută, cu susţinerea Centrului Ceh, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara.

24
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes: În "The Square", regizorul suedez Ruben Östlund ia peste picior mai multe subiecte dintr-o societate civilizată: echitatea socială și raporturile de putere între indivizi, limitele libertății de expresie, lumea publicitară și efectele perverse generate de media, arta contemporană și artists talk(s).

23
/05
/17

Actorul britanic Roger Moore, celebru pentru rolurile sale din seria James Bond, a murit în Elveția, după o scurtă luptă cu cancerul. Actorul avea 89 de ani. "Cu inima grea, anuntam decesul iubitului nostru tata, Sir Roger Moore, astazi in Elvetia, dupa o scurta dar curajoasa lupta cu cancerul", au scris copiii actorului pe Twitter.

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.

22
/05
/17

Filmikon & Therapy lansează propunerea de terapie prin film: în fiecare marți, din 23 mai până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta la Therapy o selecție de producții cinematografice, autohtone și internaționale, pe terasa bistro-ului.

22
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes, de Mihai Cristea: Despre celebrul sistem de acreditări de pe Croazetă. Şi despre două din filmele din cursa pentru Palme d`Or: "Jupiter’s Moon", al ungurului Kornél Mundruczó, şi "Loveless", al rusului Andrey Zvyagintsev.