KINOdiseea – 10.000 de rezervări la filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-10-000-de-rezervari/

10.000 de persoane şi-au rezervat locul la cinema la KINOdiseea, număr record pentru un festival de film din Bucureşti!

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2013

10.000 de persoane şi-au rezervat locul la cinema la KINOdiseea, număr record pentru un festival de film din Bucureşti! Pe lângă Cinema Studio și Cinema Eforie, vor mai avea loc proiecții de film la Cinema PRO.

Datorită interesului puternic, KINOdiseea se extinde cu două zile, desfășurându-se în București în perioada 15-22 noiembrie. Metropolis Film împreună cu Primăria Sectorului 3 vor organiza proiecțiile KINOdiseea din cadrul Cinema PRO.

De azi, copiii sunt așteptați cu cele mai bune filme și ateliere la Cinema PRO, Cinema Studio, Cinema Eforie și Cărturești Verona. KINOdiseea, primul festival de film pentru copii din România după 1989, aduce zece noi producții internaționale, laureate la importante festivaluri de gen precum Toronto și Berlin și șase filme ale copilăriei.

Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba română și se adresează atât copiilor între 6 și 14 ani, cadrelor didactice, părinților și bunicilor, cât și iubitorilor de film în general. Proiecțiile pentru familii au loc la ora 19.00, iar elevii însoțiți de cadre didactice sunt asteptați la ora 10.00 și la ora 12.00. Gala de Deschidere va avea loc vineri și are ca invitat special criticul de film Irina Margareta Nistor.

17 ateliere la KINOdiseea

KINOdiseea este al copiilor, ei vizionează filme, dezbat și decid ce le place. Nouă filme frumoase și educative intră în concurs anul acesta, competiția fiind prezidată de un juriu de copii care s-au evidențiat în domeniul artelor.

Citiţi şi: KINOdiseea – Victor Rebengiuc vorbeşte despre primul său rol şi despre emoţii

Vor delibera Ariadna Titieni, cunoscută pentru rolul din filmul Domestic (regia Adrian Sitaru), Petru Mateescu, micuțul avid de cunoaștere care dedică istoriei blogul personal, Ioana Sandu, copil protagonist în filmul Domnișoara Christina (regia Alex Maftei), Radu Cristian Zarcu, chitaristul formației Rock Incorporation, care a cântat în numeroase concerte în București și în țară și Maria Negoescu. pasionată de filme, un posibil viitor critic de film.

Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează șaptesprezece ateliere : actorie, efecte speciale, montaj, costume, reciclare creativă, improvizație și multe altele.

KINOdiseea

Afișul Festivalului KINOdiseea

Jor Van Kline, coordonatorul atelierului de efecte speciale, vorbește despre KINOdiseea: „Cred cu tărie că acest festival are o influență pozitivă, este o modalitate de comunicare inter-culturală extraordinară și aduce beneficii tuturor celor care merg la filme și la ateliere.“

Citiţi şi: KINOdiseea – Victor Rebengiuc vorbeşte despre primul său rol şi despre emoţii

Van Kline vine pentru a doua oară la KINOdiseea, iar anul acesta pregătește demonstrații interactive ale metodelor prin care a realizat efecte speciale pentru filme precum Star Wars și Star Trek. „Sunt bucuros că domnul Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului, m-a invitat din nou la KINOdiseea pentru a le arăta celor mici un pic din magia realizării filmelor“, a adăugat cineastul cu peste 40 de ani de carieră, care a colaborat cu zeci de actori renumiți și cu studiouri de film precum Disney, Warner Bros și Universal.

Ca în fiecare an, celor mici li se pregătește un Bal Mascat. Copiii sunt așteptați la Clubul Țăranului Român, sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 12.00, pentru ateliere de teatru Mini Art Show susținute de Ioana Ginghină și dans pe ritmurile trupelor de copii Tigru de Foc și Rock Incorporation.

Foto credit: KINOdiseea

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.

31
/10
/15

După o săptămână cu săli pline, peste 30 de premiere, invitați speciali, dezbateri și multe alte evenimente, Les Films de Cannes à Bucarest le oferă iubitorilor de cinema un weekend cu proiecții suplimentare, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco.

31
/10
/15

„Scriem pentru a împărtăşi cu ceilalţi dacă ne-a plăcut un film. Scriem pentru a încerca să înţelegem filmul. Trebuie să căutăm adevărul obiectiv al filmului. Criticul este cel care încearcă să se înşele mai rar decât ceilalţi. Meseria de critic este una solitară” – criticul de film Pascal Mérigeau.

31
/10
/15

În acest weekend, Paramount Channel oferă recompense speciale fanilor genului horror. Sâmbătă și duminică, telespectatorii români vor intra în atmosfera specifică de Halloween cu ajutorul filmelor The Haunting (31 Octombrie, 23:00), Friday, the 13th IV (1 Noiembrie, 1:10), Friday the 13th VII (1 Noiembrie, 03:00), Case 39 (1 Noiembrie, 23:00), The Ring (2 Noiembrie, 01:10), Friday the 13th VIII (2 Noiembrie, 03:20).

30
/10
/15

CRONICĂ DE FILM E greu de spus care au fost intenţiile reale ale lui Jacques Audiard cu „Dheepan” (2015), un film minor în cariera sa, dar care i-a adus totuşi un Palme d’or (fără strălucire şi glorie) la Festivalul de la Cannes.

30
/10
/15

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

30
/10
/15

„Prima călătorie aleasă de mine nu poate fi decât drumul spre mare. Spre Marea Neagră. Bucureşti – Constanţa – Mangalia. Un drum făcut de atâtea ori, cu drag şi emoţie, un drum încărcat de amintirea părinţilor mei, a concediilor făcute cu ei. Amintire a întâmplărilor din vacanţe, a întâmplărilor din tren, a oamenilor întâlniţi, a observaţiilor de tot felul” – Marina Constantinescu. Îndrăgita realizatoare tv porneşte călătoria spre mare sâmbătă, 31 octombrie, în cel de-al treilea episod al seriei Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

29
/10
/15

Începând de vineri (30 octombrie 2015) filmul care a câştigat anu acesta premiul Palme d’Or, la Cannes, poate fi văzut în cinematografele din România. Jacques Audiard, regizorul lui Dheepan, este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai momentului. Notorietatea internațională a venit odată cu filmul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes 2009.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

„Se întâmplă lucruri curioase de pe urma filmului… O doamnă în vârstă a venit după un spectacol în culise şi mi-a sărutat mâna, vă daţi seama?, şi eu eram o puştoaică de 26-27 de ani... Primeam buchete de flori, de nu puteam să le cuprind cu braţele şi nu aveam unde să le pun în autocarul cu care circulam. Ţin minte că o florăreasă a luat toate florile din găleată şi mi le-a pus în braţe… Am trăit momente interesante, care ar fi putut fi periculoase pentru mintea şi sufletul meu. Noroc că eu sunt o persoană echilibrată şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile, pentru că putea să mi se urce la cap, dar am menţinut balanţa.” - Teodora Mareş. Frumoasa noastră actriţă împlineşte astăzi 53 de ani.