Kinofest revine în forţã
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinofest-revine-in-forta/

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor. […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor.

Pe lângã cele trei secṭiuni antemenṭionate, festivalul va avea în program şi alte evenimente culturale: o galerie virtualã de artã digitalã ( ilustraṭie, graficã, fotografie), prezentãri, proiecṭii, invitaṭi cu momente tematice specifice ( şcoli de profil, artişti, festivaluri), concerte etc.

Scopul festivalului ? De a familiariza spectatorii cu arta digitalã, de a le prezenta produse culturale într-o formã nouã, ineditã şi de a îi face sã priveascã lucrurile altfel. Fiind un proiect independent care urmãreşte sã promoveze tinerii artişti, Kinofest nu s-a oprit la câteva zile, ci a trecut şi la expunerea în diferite medii: popularizarea artei digitale în licee.

Printre participanṭi se vor numãra 71 de filme (27 filme la secṭiunea Micromovie, 21 filme la secṭiunea Ficṭiune şi 43 filme la secṭiunea Animaṭie); multe dintre aceste filme fiind premiere internaṭionale. Secṭiunea Off-concurs va cuprinde încã 135 de filme, multe dintre ele tot premiere în România.

Toate filmele vor putea fi vizionate în cadrul Institutului Cervantes, Mansardei Bastilia, Energiea Pub şi Cinema Europa.

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.