La Apollo111, cel mai nou teatru din oraș…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-apollo111-cel-mai-nou-teatru-din-oras/

La Apollo111, anul începe cu ultimele reprezentaţii semnate Radu Jude, un nou spectacol regizat de Alexandru Maftei şi un nou spectacol pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|4 ianuarie 2017

Cel mai nou teatru din București, Apollo111, deschide anul 2017 cu ultimele șase reprezentații ale spectacolului „ALI: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude. Liliana Ghiță se întoarce pe scena din București în rolul unei femei trecute de prima tinerețe care se îndrăgostește de un imigrant marocan cu treizeci de ani mai tânăr. Începutul de an la Apollo111 este marcat și de a doua producție a teatrului, „După Ploaie”, în regia lui Alexandru Maftei, și de un nou spectacol pentru copii: „Carina pe drumul spre casă”.

După o serie de spectacole jucate cu sala plină în luna decembrie, „ALI: Frica mănâncă sufletul” își încheie, în prima parte a lunii ianuarie, durata de viață pe scena teatrului care se află în Palatul Universul. Pe lângă Liliana Ghiță, în rolurile principale din acest spectacol despre rasism și prejudecată joacă Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan și Ilinca Hărnuț. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar light designul de către Tudor Lucaciu. Biletele se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic între orele 12:00 – 17:00.

Producțiile Apollo111 se joacă doar timp de șase săptămâni, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o altă temă. Primul care își asumă acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusă fiind teatru-film.

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera în luna februarie. „După Ploaie” va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului român pentru filmele sale (Bună, ce faci?, Domnișoara Cristina), seriale (Cu un pas înainte, Lombarzilor 8) și teatru (Șase din 49). Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnată de Vali Ighigheanu. Distribuția va fi anunțată curând.

Și teatrul Apollo111 pentru Copii pregătește un nou spectacol. „Carina pe drumul spre casă”. Acesta spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul dintre mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment în parteneriat cu Apollo111 și regizat de Oana Răsuceanu. Din distribuție fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu, decorul și costumele sunt semnate de Anca Lazar, muzica de Petre Ancuța, iar ilustrația muzicală de Vasile Manta. Biletele se pot cumpăr online sau la casa de bilete a teatrului.

În continuare, în diminețile de weekend, copiii și părinții lor sunt invitați și pe Tărâmul din Globul Fermecat (foto), în regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnată Iuliana Vîlsan. Povestea inspirată de Crăiasa Zăpezii a lui H. C. Andersen îi are în rolurile principale pe Ioana Marcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Biletele se pot cumpăra, de asemenea, online.

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar. Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic.

 

 

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.