La Cenerentola sau Cenușăreasa povestită altfel după Gioachino Rossini…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-cenerentola-sau-cenusareasa-povestita-altfel-dupa-gioachino-rossini/

Spectacolul „La Cenerentola sau Cenuşăreasa povestită altfel după Gioachino Rossini” va avea premiera la Teatrul Municipal „Bacovia”, secţia Animaţie.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2022

Primele două reprezentații vor avea loc în zilele de 2 și 3 iulie a.c., de la ora 11.00.

Scenariul acestui spectacol dedicat întregii familii este semnat de Ema Stere, regia de Attila Vizauer, scenografie & grafică afiș: Mihai Pastramagiu, coregrafie: Vava Ștefănescu, lighting designer: Costi Baciu, asistent coregrafie: Carmen Coțofană.

„E un proiect foarte vechi al meu, de foarte mulți ani am încercat să conving directorii să montăm acest spectacol. E o mare încercare să pui pe scenă și să inviți publicul, indiferent dacă este copil sau nu, să asculte împreună cu tine muzica lui Rossini, muzică de operă.

Este o încercare foarte serioasă, dar sunt convins că soluția pe care o avem, și talentul, și energia, și pofta de joc, și bucuria cu care actorii vor interpreta acest spectacol, nu numai că ne vor convinge să stăm cuminți în sală, ci ne vor crea un sentiment de bucurie, de plăcere, de entuziasm. (…) Componenta coregrafică este foarte puternică și importantă și i-am propus Vavei Ștefănescu – un foarte important coregraf, directoarea Centrului Național al Dansului din România – să revenim la teatrul de

animație și în această formulă, în care păpușa și actorul formează împreună un personaj, și sperăm că vom fi convingători”, a declarat regizorul Attila Vizauer.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ilinca Istrate, Tiberiu Gabor Bitere, Alexandru George Bodron, Andi Andriucă, Andreea Sandu, Laurențiu Budău, Mihai Chihaia, Marlene Duduman, Alina Neagu.

Un element de noutate pentru acest spectacol este parteneriatul cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău care va asigura, prin Cvartetul „Consonanțe” (Andrei Onofrei – Vioara întâi, Ștefan Epuran – Vioara a doua, Iulian Bolog – Violă, Ionuț Zamfir – Violoncel), muzica LIVE.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.