La Grande Bellezza, Oscar-ul pentru cel mai bun film străin, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-grande-bellezza-oscar-ul-pentru-cel-mai-bun-film-strain-in-romania/

La Grande Bellezza / Marea frumuseţe, în regia lui Paolo Sorrentino, Oscar 2014 pentru “Cel mai bun film străin”, va intra în cinematografele din România vineri, 28 martie.

Un articol de Petre Ivan|19 martie 2014

La Grande Bellezza / Marea frumuseţe, în regia lui Paolo Sorrentino, Oscar 2014 pentru “Cel mai bun film străin”, va intra în cinematografele din România vineri, 28 martie.

Filmul spune, cu accente felliniene, povestea lui Jep Gambardella, regele autoproclamat al lumii mondene din Roma, ajuns acum la 65 de ani.

Fost ziarist de succes şi scriitor în tinereţe, Jep este nelipsit de la toate dineurile cu ştaif din Roma, el însuşi gazda unor petreceri de neuitat pe terasa apartamentului său cu vedere la Collosseum.

La Grande Bellezza / The Great Beauty / Marea frumuseţe a mai obţinut anul acesta, alături de Oscar-ul pentru “Cel mai bun film străin”, Globul de Aur şi premiul BAFTA la aceeaşi secţiune.

Filmul lui Sorrentino a făcut parte din Competiția oficială a Festivalului de la Cannes, anul trecut şi a fost nominalizat la Premiul César pentru “Cel mai bun film străin”.

Alături de Toni Servillo, care interpretează personajul principal, pe mondenul Jep Gambardella, filmul are o distribuție formată din actori consacraţi ai marelui ecran italian: Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Isabella Ferrari, Iaia Forte, Serena Grandi, Dario Cantarelli, Giulio Brogi, Roberto Herlitzka.

La Grande Bellezza

Paolo Sorrentino, autorul filmului La Grande Bellezza, are 44 de ani şi s-a născut la Napoli

În 2008 a fost membru în juriul Festivalului de Film de la Locarno, iar în 2009 a fost preşedintele juriului la secţiunea “Un certain regard” la Cannes.

La Grande Bellezza / The Great Beauty este distribuit în România de Independenţa Film, casă de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Foto cu La Grande Bellezza şi Paolo Sorrentino

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.