La La Land, 14 nominalizări la Oscar. Ce filme se bat pentru râvnita statuetă?
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-14-nominalizari-la-oscar-ce-filme-se-bat-pentru-ravnita-statueta/

Musicalul romantic „La La Land” a fost nominalizat la 14 premii Oscar, performanţă la care au ajuns în istoria filmului doar două producţii: „Titanic” (1997) şi „All About Eve” (1950).

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2017

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizată pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone, au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, „La La Land” a obținut două nominalizări la categoria cel mai bun cântec original, pentru „City of Stars” și „Audition”.

La Globurile de Aur, care au fost decernate la 8 ianuarie, „La La Land” a obținut un număr record de șapte premii, din tot atâtea nominalizări.

Care va fi cel mai bun film al anului?

„La La Land” va concura cu alte opt filme la categoria cel mai bun film: „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” și „Moonlight”.

La categoria cel mai bun actor

sunt nominalizați Casey Affleck („Manchester by the Sea”), Denzel Washington („Fences”), Ryan Gosling („La La Land”), Viggo Mortensen („Captain Fantastic”) și Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”).

La categoria cea mai bună actriță

au primit nominalizări Isabelle Huppert („Elle”), Ruth Negga („Loving”), Natalie Portman („Jackie”), Emma Stone („La La Land”) și Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”), pentru care este cea de a 20-a nominalizare la un premiu Oscar.

Cel mai bun film străin

Cinci filme au fost selecționate de pe o listă scurtă de nouă pentru a concura la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Este vorba despre producția germană „Toni Erdmann”, filmul franco-iranian „The Salesman”, „A Man Called Ove” (Suedia), „Land of Mine” (Danemarca) și „Tanna” (Australia).

Cea de-a 89 ceremonie a Premiilor Oscar va fi prezentată într-o emisiune televizată de la 26 februarie, a cărui gazdă va fi comedianul Jimmy Kimmel.

Foto: Oscar – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.