„La La Land”, cel mai laureat film din istoria Globurilor de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cel-mai-laureat-film-din-istoria-globurilor-de-aur-lista-completa-a-castigatorilor-globurilor-de-aur-2017/

Ediţia din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul „La La Land”, marele favorit al serii, care a obţinut toate cele şapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

Un articol de Petre Ivan|9 ianuarie 2017

„La La Land” a devenit astfel cel mai laureat din istoria Globurilor de Aur, depăşind recordul de şase trofee câştigate de „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1976) şi „Midnight Express (1979)”.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă  a fost adjudecat de „Moonlight„, în regia lui Barry Jenkins.  „Moonlight” a concurat la această categorie cu filmele „Hell or High Water”, „Lion”, „Manchester by the sea” și „Hacksaw Ridge”.

Casey Affleck a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la categoria dramă pentru filmul „Manchester by the Sea”, iar Isabelle Huppert a fost desemnată ca fiind cea mai bună actriţă la categoria dramă.

Rolurile secundare au fost câştigate de Aaron Taylor Johnson pentru rolul său ăn filmul „Nocturnal Animals” şi Viola Davis pentru rolul din „Fences”.

Cel mai bun film străin a fost declarat „Elle„, iar cea mai bună animaţie, „Zootopia„.

La categoria seriale, „The Crown„, serialul Netflix despre viaţa familiei regale a Marii Britanii, a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramă, deşi a concurat cu seriale ca „Game of Thrones”, „Stranger Things” sau „Westworld”.

Claire Foy care interpretează rolul reginei a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă.

Cel mai bun serial comedie a fost desemnat „Atlanta” creat de Donald Glover, care a primit şi premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie.

Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2017

Cel mai bun film categoria dramă: „Moonlight


Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „La La Land

Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Isabelle Huppert („Elle”)

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Casey Affleck („Manchester by the sea”)

Cea mai bună actriță într-un film musical sau comedie: Emma Stone („La La Land”)

Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: Ryan Gosling („La La Land”)

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle („La La Land”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Viola Davis („Fences”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”)

Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle („La La Land”)

Cel mai bun film de animație: „Zootopia

Cel mai bun film într-o limbă străină: „Elle” (Franța)

Cea mai bună coloană sonoră originală: Justin Hurwitz („La La Land”)

Cel mai bun cântec original: „City of Stars„, Justin Hurwitz

Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Crown

Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „Atlanta

Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cea mai bună actriță într-un miniserial sau film de televiziune: Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)

Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Tom Hiddleston („The Night Manager”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy („The Crown”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Billy Bob Thornton („Goliath”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune musical sau comedie: Tracee Ellis Ross („Black-ish”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Olivia Colman („The Night Manager”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Hugh Laurie

Discursul emoționant al lui Meryl Streep

Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B.DeMille pentru întreaga carieră. Actrița,  vizibil emoționată nu s-a putut abține să nu facă și o remarcă la adresa lui Donald Trump: „Dacă ii dai pe toți afară din țară, nu o să mai fie nimic de văzut decât fotbal și arte marțiale” . Discursul i-a facut pe toți cei din sală să se ridice și să o aplaude minute în șir.

„Lipsa de respect incită la lipsă de respect. Violența incită la violență. Și când cei aflați în funcție de conducere se folosesc de pozițiile lor ca să îi batjocorească pe ceilalți, suntem pierduși” a spus Meryl Streep.

Foto: Globurile de Aur 2017 – facebook

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

26
/05
/17

Într-o zi de 26 mai se stingeau din viaţă doi mari actori români: Ștefan Bănică, în 1995, şi Jean Constantin, cincisprezece ani mai târziu. Despre Bănică se ştie că era nu doar un actor uriaş, ci şi un foarte apreciat cântăreţ/lăutar, printre cele mai celebre piese muzicale ale acestuia numărându-se: „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”.

26
/05
/17

Prima ediție a LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat continuă să se desfășoare prin două evenimente importante, ambele organizate în România: cel de-al doilea Workshop din seria LIM și prezentarea celor 16 proiecte selecționate, în fața unui public specializat, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

25
/05
/17

În 1977, nimeni auzise despre săbii laser, jedi sau bikini de cupru, și oamenii nu se salutau încă cu formula ''Forța fie cu tine''. Însă, lucrurile erau pe cale să se schimbe - George Lucas, un tânăr regizor de 33 de ani, pregătea cel de-al treilea film al său, o saga intergalactică despre lupta dintre bine și rău avându-l în prim-plan pe Luke Skywalker, un băiat fermier cu un trecut vag. În urmă cu 40 de ani, într-o zi de 25 mai (1977) avea loc loc premiera filmului Războiul stelelor, în regia lui George Lucas, una dintre cele mai de succes pelicule din istorie.

25
/05
/17

O retrospectivă de patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val ceh va putea fi văzută, cu susţinerea Centrului Ceh, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara.

24
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes: În "The Square", regizorul suedez Ruben Östlund ia peste picior mai multe subiecte dintr-o societate civilizată: echitatea socială și raporturile de putere între indivizi, limitele libertății de expresie, lumea publicitară și efectele perverse generate de media, arta contemporană și artists talk(s).

23
/05
/17

Actorul britanic Roger Moore, celebru pentru rolurile sale din seria James Bond, a murit în Elveția, după o scurtă luptă cu cancerul. Actorul avea 89 de ani. "Cu inima grea, anuntam decesul iubitului nostru tata, Sir Roger Moore, astazi in Elvetia, dupa o scurta dar curajoasa lupta cu cancerul", au scris copiii actorului pe Twitter.

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.

22
/05
/17

Filmikon & Therapy lansează propunerea de terapie prin film: în fiecare marți, din 23 mai până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta la Therapy o selecție de producții cinematografice, autohtone și internaționale, pe terasa bistro-ului.

22
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes, de Mihai Cristea: Despre celebrul sistem de acreditări de pe Croazetă. Şi despre două din filmele din cursa pentru Palme d`Or: "Jupiter’s Moon", al ungurului Kornél Mundruczó, şi "Loveless", al rusului Andrey Zvyagintsev.