„La La Land”, cel mai laureat film din istoria Globurilor de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cel-mai-laureat-film-din-istoria-globurilor-de-aur-lista-completa-a-castigatorilor-globurilor-de-aur-2017/

Ediţia din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul „La La Land”, marele favorit al serii, care a obţinut toate cele şapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

Un articol de Petre Ivan|9 ianuarie 2017

„La La Land” a devenit astfel cel mai laureat din istoria Globurilor de Aur, depăşind recordul de şase trofee câştigate de „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1976) şi „Midnight Express (1979)”.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă  a fost adjudecat de „Moonlight„, în regia lui Barry Jenkins.  „Moonlight” a concurat la această categorie cu filmele „Hell or High Water”, „Lion”, „Manchester by the sea” și „Hacksaw Ridge”.

Casey Affleck a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la categoria dramă pentru filmul „Manchester by the Sea”, iar Isabelle Huppert a fost desemnată ca fiind cea mai bună actriţă la categoria dramă.

Rolurile secundare au fost câştigate de Aaron Taylor Johnson pentru rolul său ăn filmul „Nocturnal Animals” şi Viola Davis pentru rolul din „Fences”.

Cel mai bun film străin a fost declarat „Elle„, iar cea mai bună animaţie, „Zootopia„.

La categoria seriale, „The Crown„, serialul Netflix despre viaţa familiei regale a Marii Britanii, a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramă, deşi a concurat cu seriale ca „Game of Thrones”, „Stranger Things” sau „Westworld”.

Claire Foy care interpretează rolul reginei a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă.

Cel mai bun serial comedie a fost desemnat „Atlanta” creat de Donald Glover, care a primit şi premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie.

Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2017

Cel mai bun film categoria dramă: „Moonlight


Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „La La Land

Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Isabelle Huppert („Elle”)

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Casey Affleck („Manchester by the sea”)

Cea mai bună actriță într-un film musical sau comedie: Emma Stone („La La Land”)

Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: Ryan Gosling („La La Land”)

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle („La La Land”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Viola Davis („Fences”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”)

Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle („La La Land”)

Cel mai bun film de animație: „Zootopia

Cel mai bun film într-o limbă străină: „Elle” (Franța)

Cea mai bună coloană sonoră originală: Justin Hurwitz („La La Land”)

Cel mai bun cântec original: „City of Stars„, Justin Hurwitz

Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Crown

Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „Atlanta

Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cea mai bună actriță într-un miniserial sau film de televiziune: Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)

Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Tom Hiddleston („The Night Manager”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy („The Crown”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Billy Bob Thornton („Goliath”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune musical sau comedie: Tracee Ellis Ross („Black-ish”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Olivia Colman („The Night Manager”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Hugh Laurie

Discursul emoționant al lui Meryl Streep

Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B.DeMille pentru întreaga carieră. Actrița,  vizibil emoționată nu s-a putut abține să nu facă și o remarcă la adresa lui Donald Trump: „Dacă ii dai pe toți afară din țară, nu o să mai fie nimic de văzut decât fotbal și arte marțiale” . Discursul i-a facut pe toți cei din sală să se ridice și să o aplaude minute în șir.

„Lipsa de respect incită la lipsă de respect. Violența incită la violență. Și când cei aflați în funcție de conducere se folosesc de pozițiile lor ca să îi batjocorească pe ceilalți, suntem pierduși” a spus Meryl Streep.

Foto: Globurile de Aur 2017 – facebook

04
/11
/21

Ce-mi place foarte mult la cinema-ul furios al lui Nadav Lapid este că nu ştii niciodată unde te va duce şi în ce fel te va învălui. Singurul lucru pe care poţi să îl anticipezi este că vei fi surprins. Nu-ţi rămâne decât să te laşi purtat de ideile sale neconvenţionale şi incomode.

01
/11
/21

CRONICĂ DE FILM În „A Hero” (2021), noul său lungmetraj, câştigător ex-aequo al Grand Prix la Cannes, regizorul iranian Asghar Farhadi îşi recâştigă inspiraţia creatoare care l-a consacrat printre marii autori de cinema contemporani.

31
/10
/21

Nu se poate spune că regizorul Gaspar Noé a avut vreodată o viziune luminoasă asupra vieţii. Dimpotrivă – cinema-ul său s-a inspirat întotdeauna din cele mai tulburătoare pulsiuni umane, pe care le-a transformat într-un combustibil extrem de inflamabil. Însă „Vortex”, prezentat anul acesta la Cannes în afara competiţiei, este probabil cel mai întunecat film al său, oricât de ciudat ar suna asta.

30
/10
/21

Întâmplarea a făcut să văd în aceeaşi zi de la „Les Films de Cannes a Bucarest” două titluri din Rusia, ambele incluse în secţiunea Un Certain Regard a ediţiei din acest an a evenimentului de pe Croazetă - „Unclenching the Fists”, de Kira Kovalenko, şi House Arest”, de Aleksei Gherman Jr.

29
/10
/21

CRONICĂ DE FILM În a doua parte a relatărilor despre Festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest” vă propunem să descoperiţi filmul câştigător al Premiului Juriului pe Croazetă, fascinantul „Memoria” al thailandezului Apichatpong Weerasethakul.

27
/10
/21

CRONICĂ DE FILM Prima parte a unui „jurnal” despre ediţia din acest an a Festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest” - câteva observaţii despre surprizătorul documentar „Cow”, al britanicei Andrea Arnold.

27
/10
/21

După o lungă perioadă de așteptare, FILM MENU, revista de cultură cinematografică editată de studenții Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, sub umbrela UNATC PRESS, își lansează cel de-al 29-lea număr. Evenimentul va avea loc la București, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 30 octombrie, la Cinemateca Eforie (strada Eforie 2) și include două proiecții conexe.

26
/10
/21

La Civil, filmul Teodorei Ana Mihai, care i-a adus anul acesta la Cannes Prix de l'Audace la secțiunea Un Certain Regard, se vede acum în cadrul Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, la București, Cluj și Iași, iar de vineri, 29 octombrie, intră în cinematografele din toată țara.

26
/10
/21

Întâmplări fatale, criminali în serie, experimente cu urmări grave, vampiri și alte creaturi ale nopții sunt elementele cheie ale săptămânii filmelor de Halloween la Warner TV. Postul de televiziune propune unele dintre cele mai populare filme horror și SF, de la „From Hell” și „Halloween: H20” la maraton „Final Destination”, care pot fi vizionate până pe 31 octombrie.

25
/10
/21

În urma anunțării noilor reguli de siguranță sanitară, cea de-a 12-a ediție a Les Films de Cannes à Bucarest continuă să aducă filmele și evenimentele anunțate, modificându-și programul pentru a respecta noile restricții ce intră în vigoare de astăzi.