„La La Land”, cinci premii BAFTA
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cinci-premii-bafta/

„La La Land” a ieşit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediţie a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puţin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună imagine.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Peliculele „Manchester by the Sea” și „Lion” au câștigat câte două premii BAFTA. Pe lângă premiul pentru cel mai bun actor, obținut de Casey Affleck, „Manchester by the Sea” a obținut și premiul pentru cel mai bun scenariu original, în timp ce „Lion” a primit distincția pentru cel mai bun actor în rol secundar (Dev Patel) și cel mai bun scenariu adaptat.

Povestea de dragoste dintre o actriță aspirantă și un muzician de jazz, în care cântă și dansează Emma Stone și Ryan Gosling, a obținut deja șapte Globuri de Aur și a triumfat și la premiile sindicatelor regizorilor și producătorilor, plecând ca mare favorit la gala Oscarurilor din acest an, cu 14 nominalizări.

„La La Land” s-a impus la categoria cel mai bun film în detrimentul producțiilor „Arrival”, „I, Daniel Blake”, „Manchester by the Sea” și „Moonlight”.

La categoria cea mai bună actriță a câștigat Emma Stone („La La Land”), care s-a impus în fața lui Amy Adams („Arrival”), Emily Blunt („The Girl on the Train”), Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”) și Natalie Portman („Jackie”).

La categorie dedicată regizorilor, Damien Chazelle a câștigat un premiu BAFTA în fața lui Ken Loach, Denis Villeneuve, Kenneth Lonergan și Tom Ford.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a revenit lui Viola Davis pentru interpretarea din dramă americană „Fences”, regizată de Denzel Washington. Viola Davis a triumfat în fața lui Hayley Squires („I, Daniel Blake”), Michelle Williams („Manchester by the Sea”), Naomie Harris („Moonlight”) și Nicole Kidman („Lion”).

Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor, i-a fost atribuit lui Casey Affleck. El a interpretat, cu subtilitate, rolul unui tutore debusolat în filmul „Manchester by the Sea” al lui Kenneth Lonergan.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin i-a revenit lui Dev Patel pentru interpretarea rolului Saroo din „Lion”, un copil din Calcutta care s-a pierdut de familie și a fost adoptat în Australia, dar care revine în țara sa natală pentru a-și descoperi originile.

Actorul britanic s-a impus în fața lui Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”), Hugh Grant („Florence Foster Jenkins”), Jeff Bridges („Hell or High Water”) și Mahershala Ali („Moonlight”).

La categoria filme documentare a câștigat regizoarea americană Ava Duvernay cu „13th”, în timp ce cel mai bun film de animație a fost declarat „Kubo and the Two Strings”.

„Son of Saul”, desemnat cel mai bun film străin

„I, Daniel Blake”, regizat de Ken Loach, deja premiat cu Palme d’or la Cannes în luna mai a anului trecut, a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic, în timp ce „Son of Saul”, al regizorului ungar Laszlo Nemes și în care joacă și actorul român Levente Molnar, a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Este o mare onoare să mă aflu aici. Îi mulțumesc lui Geza Rohrig pentru rolul lui magnific, producătorilor, tuturor actorilor din film și Academiei britanice, Laszlo Nemes.

La categoria cel mai bun film într-o limbă străină au mai concurat filmele „Dheepan” (Franța), regizat de Jacques Audiard, „Toni Erdmann” (Germania), al lui Maren Ade, „Julieta” (Spania — Pedro Almodovar) și „Mustang” (Franța/Turcia — Deniz Gamze Ergüven).

Foto: Premiile BAFTA – facebook

04
/07
/14

Pe 7 iulie, Cinema-Edu vă invită la un răsfăț cinefil, pe terasa de la etajul 2 al mall-ului Promenada. Bucurați-vă de răcoarea unei seri de vară și savurați băutura preferată în compania unor filme de calitate.

03
/07
/14

Personajul de benzi desenate Batman, care a stat la baza mai multor desene animate, seriale de televiziune, lungmetraje şi jocuri video, va sărbători pe 23 iulie 75 de ani de la prima sa apariţie într-o revistă de benzi desenate.

03
/07
/14

Filmele "Bridges of Sarajevo", de Cristi Puiu, şi "Câinele japonez", de Tudor Jurgiu, au fost selectate în competiţia celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Pula, din Croaţia, care se va desfăşura între 12 şi 26 iulie.

02
/07
/14

Transilvania Film anunță premiera în cinematografe a coproducției româno-spaniole – Canibal. Regia filmului ce va avea premiera în cinematografele din țară pe 11 iulie este semnată de cunoscutul regizor de origine spaniolă Manuel Martín Cuenca.

01
/07
/14

TVR 1 a programat pentru miercuri, 2 iulie, în seara de pauză de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014, un documentar atipic, realizat de un regizor atipic, despre un personaj care nu poate fi încadrat în niciun tipar: Diego Armando Maradona.

29
/06
/14

CRONICĂ DE FILM Realizat de Guillaume Canet, actor francez tentat ocazional de regie, „Blood Ties” („Legături de sânge”) se înscrie în categoria unei posibile nișe de retro-cinema, tot mai frecventată în ultimii ani. Nu este o plecăciune în fața unui anumit regizor, cât a unui gen și stil clar asumate, la modă odată.

27
/06
/14

Lungmetrajul "Quod Erat Demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat în secţiunea Variety Critics' Choice: Europe Now! a celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, din Cehia, informează site-ul oficial al evenimentului.

27
/06
/14

Sibiul, cea mai aclamată destinație turistică românească în presa internațională din ultimii ani, menționat în prestigioasa publicație Huffington Post, este subiectul celui mai nou film și al unei inedite colecții de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România și din Europa.

25
/06
/14

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui licean. Pe parcursul a șase luni de proiecții, elevii învață să aprecieze filmele de artă și, mai ales, să înțeleagă formele sale de vizionare.

25
/06
/14

Lungmetrajul "Kira Kiralina", regizat de Dan Piţa, o adaptare după romanul omonim scris de Panait Istrati, va intra în cinematografele din România pe 5 septembrie. Pelicula îi are în distribuţie pe Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Corneliu Ulici, Ștefan Iancu, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu şi Ovidiu Niculescu.

24
/06
/14

Sâmbătă aceasta, pe 28 iunie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa.