BAFTA 2016: “The Revenant” – cel mai bun film, Leonardo DiCaprio cel mai bun actor
https://www.ziarulmetropolis.ro/bafta-2016-the-revenant-cel-mai-bun-film-leonardo-dicaprio-cel-mai-bun-actor/

“The Revenant”, filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio şi Tom Hardy în rolurile principale, a câştigat premiul BAFTA, la categoria cel mai bun film. Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, a fost marele câştigător al serii, obţinând, pe lângă premiul pentru cel mai bun film, încă patru premii printre care cel pentru cel mai bun actor, câştigat de Leonardo DiCaprio şi cel pentru regie.

Un articol de Petre Ivan|15 Februarie 2016

“The Revenant” spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX.

Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său. Ceea ce urmează pentru Hugh Glass este o cursă disperată pentru supraviețuire și pentru răzbunare.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu. Scenariul este o adaptare după romanul “The Revenant: A Novel of Revenge”, publicat în 2002 de Michael Punke.

“The Revenant” a fost marele câștigător al serii, obținând, pe lângă premiul pentru cel mai bun film, încă patru premii printre care cel pentru cel mai bun actor, câștigat de Leonardo DiCaprio și cel pentru regie, primit de Alejandro G. Inarritu.

Lista câștigătorilor premiilor Academiei Britanice de Film

Cel mai bun film britanic:

—”Brooklyn”

Cel mai bun regizor:

—Alejandro G. Ińárritu (“The Revenant”)

Cel mai bun actor în rol principal

—Leonardo DiCaprio (“The Revenant”)

Cea mai bună actriță în rol principal

— Brie Larson (“Room”)

Cel mai bun actor în rol secundar

—Mark Rylance (“Bridge of Spies”)

Cea mai buna actriță în rol secundar

—Kate Winslet (“Steve Jobs”)

Kate Winslet, cea mai buna actriță în rol secundar / Bafta 2016

Kate Winslet, cea mai buna actriță în rol secundar / Bafta 2016

Cel mai bun scenariu original

—Tom McCarthy, Josh Singer (“Spotlight”)

Cel mai bun scenariu adaptat

—Adam McKay, Charles Randolph (“The Big Short”)

Cel mai bun documentar

— “Amy”

Cel mai bun film de animație

—”Inside Out”

Cel mai bun film străin

—”Wild Tales” (Damián Szifron)

Cea mai bună muzică originală

—”The Hateful Eight” (Ennio Morricone)

Cea mai bună imagine

—”The Revenant” (Emmanuel Lubezki)

Cele mai bune costume

—”Mad Max: Fury Road” (Jenny Beavan)

Cele mai bune efecte vizuale

—”Star Wars: The Force Awakens” (Chris Corbould, Roger Guyett, Paul Kavanagh, Neal Scanlan)

Cel mai bun montaj

—”Mad Max: Fury Road” (Margaret Sixel)

Cea mai bună scenografie

—”Mad Max: Fury Road” (Colin Gibson, Lisa Thompson)

Cel mai bun machiaj și hairstyle

—”Mad Max: Fury Road” (Lesley Vanderwalt, Damian Martin)

Cel mai bun sunet

—”The Revenant” (Lon Bender, Chris Duesterdiek, Martin Hernandez, Frank A. Montańo, Jon Taylor, Randy Thom)

Debut remarcabil pentru un scenarist, regizor sau producător britanic

—”Theeb” — Naji Abu Nowar (scenarist/regizor), Rupert Lloyd (producător)

Cel mai bun scurtmetraj animat britanic

—”Edmond”

Cel mai bun scurtmetraj britanic

—”Operator”

Cea mai bună vedetă în ascensiune (votul publicului)

—John Boyega

Foto: BAFTA 2016: “The Revenant”, Leonardo DiCaprio  – cinemagia

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

04
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În „Joker” (2019), regizorul Todd Phillips ia un personaj celebru de comic book şi îl mută din filmele cu supereroi într-o dramă inspirată din filmele existenţialiste clasice din America anilor `70. Este o mişcare inovatoare, deşi „Joker” nu se ridică la înălţimea tradiţiei pe care o invocă.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

03
/10
/19

Magnolia Pictures și Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, anunță obținerea drepturilor de distribuție și promovare în America de Nord pentru „colectiv”, filmul documentar de cinema regizat de Alexander Nanau, care urmărește întâmplările desfășurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv. „Tensionat, emoțional și atent editat, acest expozeu al corupției lipsite de suflet va avea un ecou puternic și va genera furie mult timp după ce turul de festivaluri se va fi încheiat” – The Hollywood Reporter

Page 1 of 24912345...102030...Last »