„La La Land”, cinci premii BAFTA
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cinci-premii-bafta/

„La La Land” a ieşit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediţie a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puţin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună imagine.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Peliculele „Manchester by the Sea” și „Lion” au câștigat câte două premii BAFTA. Pe lângă premiul pentru cel mai bun actor, obținut de Casey Affleck, „Manchester by the Sea” a obținut și premiul pentru cel mai bun scenariu original, în timp ce „Lion” a primit distincția pentru cel mai bun actor în rol secundar (Dev Patel) și cel mai bun scenariu adaptat.

Povestea de dragoste dintre o actriță aspirantă și un muzician de jazz, în care cântă și dansează Emma Stone și Ryan Gosling, a obținut deja șapte Globuri de Aur și a triumfat și la premiile sindicatelor regizorilor și producătorilor, plecând ca mare favorit la gala Oscarurilor din acest an, cu 14 nominalizări.

„La La Land” s-a impus la categoria cel mai bun film în detrimentul producțiilor „Arrival”, „I, Daniel Blake”, „Manchester by the Sea” și „Moonlight”.

La categoria cea mai bună actriță a câștigat Emma Stone („La La Land”), care s-a impus în fața lui Amy Adams („Arrival”), Emily Blunt („The Girl on the Train”), Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”) și Natalie Portman („Jackie”).

La categorie dedicată regizorilor, Damien Chazelle a câștigat un premiu BAFTA în fața lui Ken Loach, Denis Villeneuve, Kenneth Lonergan și Tom Ford.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a revenit lui Viola Davis pentru interpretarea din dramă americană „Fences”, regizată de Denzel Washington. Viola Davis a triumfat în fața lui Hayley Squires („I, Daniel Blake”), Michelle Williams („Manchester by the Sea”), Naomie Harris („Moonlight”) și Nicole Kidman („Lion”).

Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor, i-a fost atribuit lui Casey Affleck. El a interpretat, cu subtilitate, rolul unui tutore debusolat în filmul „Manchester by the Sea” al lui Kenneth Lonergan.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin i-a revenit lui Dev Patel pentru interpretarea rolului Saroo din „Lion”, un copil din Calcutta care s-a pierdut de familie și a fost adoptat în Australia, dar care revine în țara sa natală pentru a-și descoperi originile.

Actorul britanic s-a impus în fața lui Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”), Hugh Grant („Florence Foster Jenkins”), Jeff Bridges („Hell or High Water”) și Mahershala Ali („Moonlight”).

La categoria filme documentare a câștigat regizoarea americană Ava Duvernay cu „13th”, în timp ce cel mai bun film de animație a fost declarat „Kubo and the Two Strings”.

„Son of Saul”, desemnat cel mai bun film străin

„I, Daniel Blake”, regizat de Ken Loach, deja premiat cu Palme d’or la Cannes în luna mai a anului trecut, a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic, în timp ce „Son of Saul”, al regizorului ungar Laszlo Nemes și în care joacă și actorul român Levente Molnar, a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Este o mare onoare să mă aflu aici. Îi mulțumesc lui Geza Rohrig pentru rolul lui magnific, producătorilor, tuturor actorilor din film și Academiei britanice, Laszlo Nemes.

La categoria cel mai bun film într-o limbă străină au mai concurat filmele „Dheepan” (Franța), regizat de Jacques Audiard, „Toni Erdmann” (Germania), al lui Maren Ade, „Julieta” (Spania — Pedro Almodovar) și „Mustang” (Franța/Turcia — Deniz Gamze Ergüven).

Foto: Premiile BAFTA – facebook

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.

18
/12
/13

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, cea mai complexă şcoală de talente existent în România şi care îşi va deschide porţile pentru cursanţii ei pe 3 februarie 2014, aduce un omagiu regretatului maestru Gheorghe Dinica.

18
/12
/13

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline și Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieții lor, în comedia Burlaci întârziaţi.