Labyrinthus a câştigat trofeul KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/labyrinthus-a-castigat-trofeul-kinodiseea/

„Labyrinthus” a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children’s Film Association (ECFA) a revenit producţiei „Păsări călătoare”, iar o menţiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — „Curcubeul”.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2015

Cu ocazia galei de premiere KINOdiseea, directorul evenimentului, Daniel Mitulescu, a subliniat necesitatea ca în București să existe mai multe cinematografe dedicate producțiilor de autor.

„A fost foarte multă muncă în spatele acestei ediții. Aceasta a fost cea mai complicată, cu foarte multe cinematografe, a trebuit să înlocuim unele cinematografe din cauze de securitate. (…) Am demarat o petiție pentru ca în București să fie mai multe cinematografe dedicate filmului de autor, filmului european, filmului românesc”, a declarat Mitulescu, la finalul galei de premiere de la KINOdiseea, pe scena Cinematecii Eforie.

În cadrul galei au fost premiate și scurtmetraje, în urma voturilor unor jurii formate din copii. Astfel, premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru copii cu vârste între 3 și 6 ani” a revenit producției „Llama Drama”.

Premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 6 și 9 ani a fost acordat filmului „Freeze”, iar premiul pentru scurtmetraj pentru vârste între 9 și 12 ani — filmului „Leul și șoricelul cel curajos”.

Premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj pentru vârste între 12 și 15 ani” a fost acordat producției „Nelly”.

Foto: Labyrinthus , KINOdiseea – facebook

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.