Lansarea cartii lui Paul Chiributa
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansarea-cartii-lui-paul-chiributa/

Paul Chiribuṭã îşi lanseazã cartea Actorul, un om  pe potriva închipuirii- reperele unei evoluṭii miercuri la ora 18:30 în cadrul Târgului Gaudeamus . Regizor, membru UNITER, lector universitar la UNATC Bucureşti, membru in Fundaṭia pentru Teatru şi Film Tofan şi consultant artistic la Teatrul de Comedie Bucureşti şi Teatrul Naṭional Târgu-Mureş, Paul Chiribuṭã scrie cu […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Paul Chiribuṭã îşi lanseazã cartea Actorul, un om  pe potriva închipuirii- reperele unei evoluṭii miercuri la ora 18:30 în cadrul Târgului Gaudeamus . Regizor, membru UNITER, lector universitar la UNATC Bucureşti, membru in Fundaṭia pentru Teatru şi Film Tofan şi consultant artistic la Teatrul de Comedie Bucureşti şi Teatrul Naṭional Târgu-Mureş, Paul Chiribuṭã scrie cu talent şi dãruire despre ceea ce ştie mai bine: despre artã.

 

Actorul a declarat „Ca sã pot scrie, dupã ce am încercat toate metodele, a trebuit sã-mi închipui cã pagina albã este o scenã goalã pe care sunt obligat sã intru. Pe o scena goalã am mai mult curaj sã intru decât pe o pagina albã. Pentru mai multã siguranṭã am adãugat şi imperativul obligat, pentru a preveni orice încercare de corijare a intenṭiei iniṭiale, de cãtre o personalitate ca a mea, obişnuitã sã ocoleascã obstacolele. Pentru finalizarea operaṭiunilor premergãtoare mai era necesar sã descopar echivalentele între cuvânt şi gestul fãcut pe scena, între o propoziṭie şi o situaṭie scenicã, între o frazã şi construcṭia unei scene şi între un capitol al cãrṭii şi un act al unui spectacol.”

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?