Le Sauvetage, de Picasso, vândut cu 31,5 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/le-sauvetage-de-picasso-vandut-cu-315-milioane-de-dolari/

Un tablou de Pablo Picasso, intitulat „Le Sauvetage”, a fost vândut cu peste 31,5 milioane de dolari (circa 22 de milioane de euro), la New York, în a doua seară din ciclul de licitaţii de primăvară organizate de casa Sotheby’s.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2014

 „Le Sauvetage”, o pictură în ulei, a fost vândută cu 31,525 milioane de dolari, în condiţiile în care preţul operei realizate de Picasso în 1932 era estimat între 14 şi 18 milioane de dolari.

Cu ocazia acestei licitPicassoaţii de artă impresionistă şi modernă, casa Sotheby’s a propus 14 opere de Picasso, dintre care opt au fost vândute, pentru un preţ total de 62,088 milioane de dolari.

Una dintre aceste picturi, „Tête de Marie-Thérèse”, despre care se credea că va stârni un interes major în rândul colecţionarilor, nu şi-a găsit cumpărător. Preţul ei estimativ era cuprins între 15 milioane şi 20 milioane de dolari.

Foto cu Le Sauvetage şi Tête de Marie-Thérèse, de Picasso – wikipedia

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.