O seară specială, la Teatrul Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-seara-speciala-la-teatrul-bulandra/

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziţiei permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (şi actorul) Andrei Runcanu.

Un articol de Andrei Crăciun|10 decembrie 2019

Totodată, a avut loc și dezvelirea bustului regretatului regizor Alexandru (Ducu) Darie, lucrare creată de sculptorul Radu Drăgușin. Regizorul Ducu Darie a fost directorul teatrului până la prematura sa dispariție, la începutul acestei toamne.

Toți cei 37 de actori ai trupei de la Bulandra au fost trași în poză de Andrei Runcanu (cu o singură excepție – Vlad Zamfirescu, care n-a ajuns la ședința foto). Sunt fotografii înrămate frumos, în dulcele stil clasic, iar ele vor putea fi admirate de acum înainte în foaierul teatrului Bulandra, sala Izvor.

Luni seara și-au dat întâlnire actorii de la Bulandra (prezenți în număr foarte mare), dar și spectatori care vedeau din stradă sărbătoarea și i se adăugau spontan. Au fost prezenți inclusiv actori acum retrași, precum doamna Coca Bloos.

S-au închinat pahare cu prosecco și s-au ținut discursuri. Fotograful Andrei Runcanu a declarat: „E o seară emoționantă pentru că aici, pe scena teatrului Bulandra, chiar la Izvor am debutat, am jucat pentru prima dată într-un teatru profesionist. Trupa teatrului Bulandra îmi e foarte aproape și întotdeauna m-am bucurat să vin și să joc aici alături de ei. Și a fost o mare plăcere să ne jucăm și din perspectiva asta cu mine fotograf, și ei fiind ei. Și vreau să mulțumesc echipei tehnice, care m-a ajutat foarte mult cu tot. Tot ce e frumos li se datorează”.

Catinca Maria Nistor, manager interimar în ultimele două luni, a precizat: „Poate nu întâmplător astăzi se împlinesc două luni de la interimatul meu și în aceste două luni am făcut împreună o mulțime de lucruri”.

Catinca Maria Nistor a evocat printre realizări turneul realizat de trupă la Sankt Petersburg, unde a reputat succes aparte spectacolul Car(o)usel, în regia lui Andrei Șerban.

Totodată, managerul interimar a anunțat și planurile pentru anul viitor: „Suntem într-un proces de reconfigurare și pentru asta am creat o întâlnire cu reputatul arhitect Dorin Ștefan, recent decorat de președintele României, pentru că o sală gândită de domnul Liviu Ciulei merită o restructurare pe măsură, iar Dorin Ștefan e și el un brand în sine, și cu sprijinul doamnei primar general și al primăriei capitalei anul viitor vom demara lucrările de renovare a sălii Toma Caragiu și a ce a fost sala Space, care va avea o structură cu totul nouă, destinată tinerilor actori și regizori, o sală pentru experimente, sală care va purta numele lui Ducu Darie, și ultima, dar nu cea din urmă, o nouă fațadă și aici, la Sala Izvor. Dar vom începe cu Icoanei, iar acesta e un proiect foarte important și o reușită a noastră”.

Actrița care conduce acum Bulandra a încheiat cu acest îndemn adresat tuturor: Make Bulandra great again!

Teatrul Bulandra a fost considerat întotdeauna un teatru de artă al Bucureștiului și al României, un teatru de elită pentru elite și un teatru unde știai că sigur vei găsi cei mai buni actori ai momentului. Știm cine suntem, de unde venim și cine putem fi din nou. Vă mulțumesc și vă doresc să vă bucurați de noi. (Catinca Maria Nistor, manager interimar al Teatrului Bulandra)

Fotografii: Dragoș Ivan10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

23
/08
/20

Artista Anca Mureșan expune, în perioada 20 august – 5 septembrie 2020, în Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția unde va crea, după principiul „work in progress”, într-un demers situat stilistic între action painting happening (în variantele lui Pollock și Willem de Kooning) și performance.

Pagina 1 din 5712345...102030...Ultima »