Leonard Cohen: ”Sunt pregătit să mor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonard-cohen-sunt-pregatit-sa-mor/

Poetul, scriitorul, interpretul şi compozitorul Leonard Cohen (82 de ani) a declarat, într-un interviu pentru The New Yorker, că îşi doreşte să încheie numeroasele proiecte muzicale şi literare începute, dar că este pregătit să moară.

Un articol de Petre Ivan|13 octombrie 2016

Leonard Cohen a vorbit cu mult calm despre moarte, tratând-o ca pe ceva normal, ceva ce se petrece mai devreme sau mai târziu. Artistul canadian a menționat că are o mulțime de poeme nepublicate și versuri care nu au fost terminate, înregistrate sau publicate.

Am terminat unele lucruri. Nu știu câte altele o să mai pot termina pentru că în acest moment trec printr-o stare de oboseală profundă… Sunt momente în care nu fac altceva decât să stau întins. Nu mai pot cânta și mă lasă repede și spatele. (…) Îmi place să închei lucrurile dacă pot. Dacă nu, e OK. Dar felul meu de a fi este să termin lucrurile pe care le-am început. – Leonard Cohen

Unul dintre proiectele lui Cohen este scrierea unei cărți în care poemele, precum paginile din Talmud, să fie înconjurate de interpretări.

”Pot lucra cu mai multă concentrare și continuitate decât când aveam obligația de a mă întreține, de a fi soț, de a fi tată. Acele distrageri sunt în mod radical diminuate în acest moment. Singurul lucru care atenuează producția maximă este doar starea corpului meu (…). N-am vândut niciodată atât de mult încât să mă pot relaxa în privința banilor. Am avut de întreținut doi copii și pe mama lor”, a mai declarat Cohen.

Cohen a vorbit și despre copiii săi, pe care îi are aproape și declară că se simte binecuvântat că este înconjurat de familie și de prieteni.

‘Sunt pregătit să mor. Sper că nu e prea inconfortabil. Cam asta e legat de mine. – Leonard Cohen

”You Want It Darker”, cel de-al 14-lea album al lui Cohen, va ieși pe piață zilele acestea, pe 21 octombrie.

Foto: Leonard Cohen – facebook

Citiţi şi:
17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu