Leonard Nimoy, Spok din „Star Trek”, a murit la vârsta de 83 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonard-nimoy-spok-din-star-trek-a-murit-la-varsta-de-83-de-ani/

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul „Star Trek”, a murit vineri la vârsta de 83. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de „dureri severe în zona pieptului”. El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică care duce la insuficienţă respiratorie.

Un articol de Petre Ivan|28 februarie 2015

Actorul, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF „Star Trek”, a fost internat de mai multe ori în ultimele luni, iar anul trecut a fost văzut în New York într-un scaun cu rotile şi folosind un aparat de asistenţă respiratorie.

Colegii din „Star Trek” deplâng moartea lui Leonard Nimoy

Actorul George Takey, care are în prezent peste 8,4 milioane de fani ai paginii sale pe Facebook, a publicat un mesaj în care îi aduce un omagiu lui Nimoy. Acesta a folosit şi salutul făcut celebru de Spock, „Live long and prosper” (Trăiţi mult şi prosperaţi), pe care vulcanianul îl rostea în serial arătând palma mâinii drepte, cu degetele arătător şi mijlociu lipite şi depărtate de inelar şi degetul mic.

La rândul său, actorul de comedie şi producătorul Seth MacFarlane a spus despre Nimoy că a dat viaţă unuia dintre „cele mai mari personaje” din istoria poveştilor create în Statele Unite ale Americii, potrivit theindependent.co.uk.

Şi actorul Jason Alexander, celebru pentru interpretarea rolului George Constanza din serialul „Seinfeld”, l-a lăudat pe Leonard Nimoy pentru talentul actoricesc şi pentru spiritul blând de care a dat dovadă în timpul vieţii.

Tom Hanks şi-a exprimat la rândul său regretul că interpretul vulcanianului Spock a decedat. „Leonard Nimoy a fost mai mult decât domnul Spock. Dar domnul Spock a fost un dar pentru noi toţi. Trăiţi mult şi properaţi”, a scris Hanks pe platforma Twitter.

Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om, pe jumătate vulcanian, de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune „Star Trek” şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză anul trecut, în filmul „Star Trek Into Darkness”, regizat de J.J. Abrams.

Foto: Leonard Nimoy, Spok – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.