Leonardo DiCaprio și-a lansat documentarul „Înainte de potop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonardo-dicaprio-si-a-lansat-documentarul-inainte-de-potop/

Cu prilejul prezentării documentarului „Before the Flood” („Înainte de potop”), Leonardo DiCaprio a lansat, luni seară, la Paris, un apel emoţionant pentru acţiune împotriva încălzirii globale deoarece „timpul este scurt”, în prezenţa ministrului francez al Mediului Ségolčne Royal şi a primarului oraşului, Anne Hidalgo.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2016

”Timpul este scurt, Pământul are mare nevoie de ajutorul nostru”, a spus actorul care a fost aplaudat cu entuziasm de câteva sute de oameni adunați la Théâtre du Châtelet din Paris, pentru proiecția filmului documentar ”Before the Flood” („Înainte de potop”).

”Acesta este motivul pentru care suntem aici în această seară, și acesta este motivul pentru care am făcut acest film”, a adăugat actorul.

În ”Before the Flood” , Leonardo DiCaprio, câștigătorul Oscarului pentru rolul său din ”The Revenant”, poartă publicul prin lume și îi aduce în fața experților și politicienilor cu scopul de a expune miza problemei și căile de soluționare a acesteia.

Starul american a ținut să felicite faptul că aproape 200 de țări au încheiat în decembrie 2015 un acord pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care ”nu va ameliora numai mediul, ci și ne va conduce către un secol 21 mai durabil”.

Acordul încheiat la Paris în decembrie 2015, în cadrul COP-21, prevede limitarea creșterii temperaturii mondiale la 2 grade Celsius față de nivelul din era preindustrială.

Foto: Leonardo DiCaprio, Înainte de potop – facebook

02
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Bogaţii sunt o ţintă uşoară în filme. De la începuturile cinematografiei a fost aşa. De câte ori nu le-aţi văzut viaţa reprezentată satiric ca cel mai nasol lucru din lumea asta? „Cuibul” („The Nest”, 2020), al doilea film scris şi regizat de cineastul canadian Sean Durkin, după hitul festivalier „Martha Marcy May Marlene” (2011), ar putea părea din aceeaşi tradiţie.

30
/06
/21

OPINIE Paradoxul ediţiei din 2021 a Premiilor Gopo a fost că gala s-a desfăşurat în condiţii aproape normale, chiar dacă în aer liber, dar nominalizările şi trofeele au vizat doar cele câteva filme lansate în 2020, un an dezastruos, în care cinematografele au fost mai mult de trei sferturi din timp închise.

28
/06
/21

Marți, 29 iunie, Gala Premiilor Gopo sărbătorește cele mai importante realizări ale cinematografiei românești ale anului 2020, desfășurat sub semnul pandemiei de coronavirus. În ciuda dificultăților cu care s-au confruntat, câteva din filmele lansate în cursul anului trecut au avut parte de întâlniri cu spectatorii români, participări la festivaluri de top, nominalizări și premii importante.

28
/06
/21

Vă invităm și în 2021 la o vară la cinema în aer liber: în fiecare joi, timp de două luni, de pe 08 iulie până pe 02 septembrie, ne petrecem seara împreună în curtea de pe I.L. Caragiale 32, în compania câtorva capodopere din întreaga lume. Cinevara #3 prezintă o selecție de 9 filme clasice, realizate între 1939 și 1997, bijuterii ale cinematografiei internaționale, restaurate recent cu eforturi considerabile, pentru a reda publicului larg o perspectivă cât mai bogată și diversă asupra cinemaului mondial.

28
/06
/21

În încheierea atât a retrospectivei dedicate cineastei Ulrike Ottinger, cât și a celei dedicate activității mai puțin cunoscute de militantă feministă a lui Delphine Seyrig, One World Romania va proiecta luni, 28 iunie, de la orele 19.30, la Cinema Elvire Popesco, colaborarea finală dintre cele două, care a fost și ultimul film al actriței franceze: „Ioana D’Arc a Mongoliei”.

24
/06
/21

Filmul românesc este „regina balului” la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august, Cluj-Napoca), mai mult ca niciodată fidel misiunii sale de a promova și susține dezvoltarea cinematografiei autohtone.

23
/06
/21

Pe 23 iunie începe cea de-a 5-a ediție a American Independent Film Festival la București. Toate încasările vor fi donate copiilor din comunitățile vulnerabile prin Asociația Casa Bună.