Letiţia Oprişan – vernisaj la SOL Gallery
https://www.ziarulmetropolis.ro/letitia-oprisan-vernisaj-la-sol-gallery/

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un articol de Andrada Văsii|10 septembrie 2013

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un ciclu de lucrări concepute de Letiţia Oprişan poartă numele Panta Rhei. Acest aforism, atribuit lui Heraclit, prezintă lumea într-un flux constant.

Operele artistei ilustrează perfect continua schimbare – acesta modifică şi re-aşează compoziţia tablourilor de-a lungul anilor, adăugând elemente, acoperind altele, accentuând culori şi jucându-se inspirat cu vibraţia fluxului de energie care se degajă din ele.

Complexitatea operelor invită la o reevaluare în etape: fiecare nouă privire pune  în evidenţă alte forme, alte gânduri, alte note coloristice demne de a fi contemplate. ,,Nu mă tem de lipsa de unitate, îmi place jocul ăsta’’, declară  Letiţia Oprişan.

Letiţia Oprişan-Schimbarea este singurul lucru real

Artista utilizează, în numeroase lucrări, forme de porţi şi arcade, şi ,,ridică’’ spre cer compoziţia pentru a naşte o legătură deschisă între creaţia umană şi cea divină. ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat’’ afirmă Letiţia Oprişan cu fiecare creaţie a sa.

Descoperiţi şi vă lăsaţi subjugaţi de acest corp de lucrări de o strălucitoare sensibilitate, lucrări ce pun în dialog melodia culorilor cu vibraţia cosmică.

Letitia Oprisan

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct

,,Subiectul picturilor mele este, cu siguranţă, ritmul şi muzica formelor într-un câmp imens de lumină şi culoare, cu sonorităţi înalte. Creativitatea mea este mereu împrospătată, îmbogăţită datorită căutarilor continui, fără inhibiţii.”, declara Letiţia Oprişan

Un parcurs al artei

Letiţia Oprişan a absolvit Academia de Arte Frumoase ,,Nicolae Grigorescu” la secţia pictură, clasa maestrului Alexandru Ciucurencu. Artista are lucrări în colecţii private din Europa şi America, precum şi în colecţii private şi muzee din România. Letiţia Oprişan a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate în ultimii 50 de ani. Ea lucrează şi locuieşte în Bucureşti.  

SOL Gallery este o galerie de artă contemporană, înfiinţată în 2010 cu principalul scop  de a face cunoscuţi în România artişti români contemporani lansaţi, sau chiar consacraţi în străinătate. Are in portofoliu lucrări de pictură, desen, grafică, sculptură (în marmură, granit, bronz, aluminiu, lemn), fotografie de artă.

Info:

Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi de la  ora 19:00.

Foto credit: Letiţia Oprişan

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.