Librariile Carturesti sarbatoresc 12 ani de existenta
https://www.ziarulmetropolis.ro/librariile-carturesti-sarbatoresc-12-ani-de-existenta/

Un program prelungit de citit, concursuri de algebră naivă şi o proiecţie video 3D se numără printre evenimentele prin care librăriile Cărtureşti marchează, joi, 12 ani de la înfiinţare. Prima librărie cu „carte, ceai, muzică, dichis” s-a deschis în anul 2000, pe strada Edgar Quinet, la numărul 9, între Facultatea de Litere şi cea de […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Un program prelungit de citit, concursuri de algebră naivă şi o proiecţie video 3D se numără printre evenimentele prin care librăriile Cărtureşti marchează, joi, 12 ani de la înfiinţare.

Prima librărie cu „carte, ceai, muzică, dichis” s-a deschis în anul 2000, pe strada Edgar Quinet, la numărul 9, între Facultatea de Litere şi cea de Arhitectură din Bucureşti.

În ziua aniversării, toate librăriile Cărtureşti din Bucureşti şi din ţară îi aşteaptă pe cititori la o petrecere de o zi în compania cărţilor şi a muzicii, cu ceai, biscuiţi, concursuri şi reduceri şi program prelungit până la miezul nopţii în trei dintre librării – Cărtureşti Verona, Mercy/Timişoara şi Braşov.

Faţada dinspre bulevardul Magheru a librăriei Cărtureşti Verona din Bucureşti prinde viaţă joi seară, de la ora 19.00, într-un spectacol de video mapping care va lumina clădirea până spre ora 23.00. Arhitectura clădirii de pe Arthur Verona va deveni punct de plecare pentru un întreg joc de lumini, muzică şi proiecţii 3D pe teme dragi cititorilor. Cine are drum atunci prin centrul Bucureştiului nu trebuie să rateze acest exerciţiu de imaginaţie proiectat pe zidurile librăriei.

Tot în Cărtureşti Verona, dar în spaţiul dedicat ceainăriei, scenograful Vladimir Turturica pune ceaiul în prim-plan cu ajutorul unei instalaţii din mucava, hârtie şi lumină care sărbătoreşte puterea unei simple infuzii de plante de a aduce împreună lectura, muzica şi prietenii. Cine ajunge joi în ceainăria Verona se poate opri la o degustare de ceai sau poate participa la concursurile pregătite în librărie cu ocazia aniversării: de algebră naivă (Care e rezultatul adunării a „şase personaje în căutarea unui autor” cu „un veac de singurătate”? este doar un exemplu de întrebare) şi de combinaţii de ceai cu literatură (de exemplu, vizitatorii ar putea fi întrebaţi pe ce personaj literar l-aţi scoate din carte la un ceai).

În plus, orice carte cumpărată în librăriile Cărtureşti în ziua de joi vine cu o reducere de 10%. Noaptea, între orele 22.00 şi 24.00h, librăriile Verona, Mercy/Timişoara şi Braşov oferă reduceri de 20% la toate cărţile din ofertă. În librăria online carturesti.ro sărbătoarea a început mai devreme: în perioada 12 – 25 noiembrie, toate cărţile aflate în stoc au reducere de 20%.

 

Sursa: Mediafax

07
/08
/15

Astăzi, 7 august, cu ocazia zilei ei de naștere, Charlize Theron îi invită pe toții fanii din România să petreacă o seară specială împreună, pe Canalul Paramount. Actriță, model și o persoană implicată în acțiuni caritabile, Charlize Theron a jucat într-o serie de filme produse la Hollywood care au reușit să obțină atât succesul de box-office, cât și aplauzele criticilor.

07
/08
/15

Ştiaţi că... într-o zi de 7 august s-a stins din viaţă Gheorghe Cârțan cunoscut și sub numele de Badea Cârțan, rămas în memoria colectivă (şi) pentru călătoria sa la Roma, realizată pe jos, pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian și alte mărturii despre originea latină a poporului român?

06
/08
/15

Ediţia a XVl-a a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii”, ce se va desfășura între 10 și 26 august 2015 la Sinaia, (dar și la Bucureşti, unde se va relua unul dintre concerte), are în program 12 concerte și recitaluri, majoritatea găzduite de Casino-ul din Sinaia.

06
/08
/15

Celebra soprană româncă Angela Gheorghiu va fi distinsă cu premiul European Cultural Award 2015. Printre câștigătorii care vor urca anul acesta pe scenă alături de Angela Gheorghiu se numără și tenorul german Jonas Kaufmann și Orchestra Filarmonică de Tineret a Mării Baltice.

06
/08
/15

După tiparul hollywoodian, înainte de a urca pe scenă, Monica Davidescu a avut numeroase şi felurite “meserii”: învăţătoare, figurat[ specială la TVR, ajutor de magaziner, secretară la un birou de consultanţă economică şi la o firmă de construcţii, dansatoare în trupa Brânduşei Novac, prezentatoare de spectacole în bar de noapte şi manechin în vitrină şi pe catwalk manechin şi prezentatoare de spectacole pe Litoral.

05
/08
/15

Din programul românesc la actuala ediţie a Festivalului de la Edinburgh, realizat cu sprijinul ICR Londra, face parte şi spectacolul “39 de trepte” de Patrick Barlow al Teatrului Foarte Mic din Bucureşti. Versiunea românească a thriller-ului hitchcockian este o ingenioasă combinaţie de teatru şi film, în care cinci actori se transpun, în cele 75 de minute ale montării, în nu mai puţin de 65 de roluri.

05
/08
/15

Cea de-a 4-a ediție Festivalului de Film Fantastic „Lună Plină” va avea loc în perioada 14-16 august la Biertan, în Transilvania. Vreme de un weekend, fanii cinema-ului de gen și nu numai vor avea parte de proiecții în aer liber, petreceri, cântări, plus o nouă ediție a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompania de de-acum tradiționalul târg cu produse specific locale.

05
/08
/15

„Eu nu sunt veselă decât când am motiv. Dar la fel de repede şi plâng“ - Rodica Popescu Bitănescu. Una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru şi film a împlinit astăzi 77 de ani.

04
/08
/15

Știați că instrumentele Filarmonicii din Berlin cântăresc 11 tone, că Yehudi Menuhin a mâncat în cantina muncitorilor din Casa Parlamentului și că Bucureștiul va primi la toamnă peste 20 000 de turiști străini? Ziarul Metropolis v-a pregătit un top al evenimentelor inedite din cadrul Festivalului Enescu. Ediția 2015 începe pe 30 august.

04
/08
/15

"Aferim!", pelicula lui de Radu Jude, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2016. Printre cele 14 filme care s-au luptat să reprezinte România la premiile Academiei de film americane s-au aflat şi: "Cel ales", "Quod Erat demonstrandum", "De ce eu?", "Comoara", "Cuscrii" sau "Alt Love Building".