Livada de vișini, în premieră la Teatrul Unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-in-premiera-la-teatrul-unteatru/

La aniversarea a 5 ani de… Teatrul Unteatru, echipa acestei instituţii a pregătit un spectacol special, Livada de vişini , de A.P. Cehov, a cărui premieră va avea oc marţi, 24 şi miercuri 25 noiembrie, de la orele 19.00.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2015

Livada de vișini a lui A.P. Cehov a devenit usor, pe nesimțite, Livada noastră de vișini.” – spun organizatatorii spectacolului.

Am cautat-o în toate felurile, am descusut-o la toate încheieturile, ne-am petrecut mult timp încercând să îi aflăm adevărul. Am înțeles că adevărul despre ea era adevărul nostru: ne-am dorit să spunem lumii despre dragoste. Și despre familie. Iar Livada de vișini avea tot vocabularul necesar acestui drum. Nu e un spectacol despre o poveste rusească. E despre noi. Toți. Sau unul câte unul. E un gând pentru care 15 oameni și-au pus sufletul gaj. La 5 ani de Teatrul Unteatru, împreună cu echipa teatrului, am îndrăznit să vorbim despre familie. Pentru că așa am simțit. –  conducerea Unteatru.

LIVADA DE VIȘINI de A.P.Cehov – info

traducerea Raluca Rădulescu

scenografia Vladimir Turturica

regia Andrei și Andreea Grosu

Distribuția:

Ranevskaia Liubov Andreevna – Mihaela Trofimov

Ania – Sabrina Iașchevici

Varia – Florina Gleznea

Gaev Leonid Andreevici – Liviu Pintileasa

Lopahin Ermolai Alekseevici – Richard Bovnoczki

Trofimov Piotr Sergheevici – Andrei Seușan

Simeonov-Pişcik Boris Borisovici – Ionuț Grama

Charlotta Ivanovna – Corina Moise

Epihodov Semion Panteleevici – Bogdan Cotleț

Duniaşa – Cristina Casian

Firs – Constantin Cojocaru

Iaşa – Ionuț Vișan

Foto: afiş Livada de vișini – unteatru.ro

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).

07
/09
/23

„Prin selecția de filme și experiențe din program, ceea ce vrea să spună BIDFF anul acesta este să ascultăm înainte să emitem o opinie, să facem un efort de a privi lumea și din perspectiva celuilalt și, oricât de mult ne-ar plăcea să emitem judecăți radicale, ele trebuie mereu gândite într-o rețea în care dincolo de cuvinte și informații se află oameni.” Simona Deaconescu, coregraf și directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival, invită astfel publicul să ia parte la cea de-a 9 ediție a evenimentului care începe astăzi, joi, 7 septembrie.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.