”Livada de vişini” s-a mutat pe scena mare a TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-s-a-mutat-pe-scena-mare-a-tnb/

‘’Livada de vişini’’ revine la Sala Mare a TNB joi, 7 martie, la ora 19 :30.

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Livada de vişini de A.P. Cehov, un spectacol în regia lui Felix Alexa, cu Maia Morgenstern, Mircea Albulescu, Marius Manole în rolurile principale, se reia, joi 7 martie, de la ora 19.30, într-o ambianţă nouă, cea a Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Conceput iniţial pentru scena Sălii Amfiteatru, unde a avut premiera în 2010 şi unde s-a jucat cu săli arhipline, acest spectacol definit de critică drept „un apogeu al virtuozităţii regizorale” a lui Felix Alexa, va putea fi de acum văzut de un număr sporit de spectatori, la Sala Mare a TNB.

Vă invităm să vizionaţi un spectacol rafinat şi modern, într-o scenografie spectaculoasă, semnată de Diana Ruxandra Ion, cu o muzică inconfundabilă, compusă de Alexander Bălănescu, şi să redescoperiţi o cunoscută capodoperă cehoviană despre o lume aflată la crepuscul, căreia o alta îi va lua locul.

Alături de protagoniştii rolurilor principale, îi veţi vedea pe scenă pe: Ioana Anastasia Anton, Irina Movilă, Andrei Finţi, Ana Ciontea, Conrad Mihai Mericoffer (premiul de debut al UNITER în 2011), Ileana Olteanu, Marius Rizea, Mihai Calotă şi Răzvan Oprea.

La fel de surprinzătoare, de la o generaţie la alta, « Livada de vişini », din nou la TNB !

 

17
/07
/14

Am fost la avanpremiera spectacolului „Viză de clown”, la Odeon, montat dintr-un text de un umor brutal, semnat de Saviana Stănescu. Saviana Stănescu a plecat și ea la New York, New York, să-și întâlnească destinul.

17
/07
/14

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: "Mici crize... şi electorale" şi "Bulevardul Comediei".

16
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pentru actorul Gheorghe Cozorici, teatrul însemna arta cuvântului rostit cu inflexiuni poematice. După interpretarea lui Becket din spectacolul ,,Becket sau onoarea zeilor” de Jean Anouilh, a fost comparat cu marele actor de film Richard Burton.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. 

09
/07
/14

Cea de-a doua ediție a festivalului ,,Vin’ la Teatru” se desfășoară între 9 și 14 iulie, la Focșani. Intrarea la spectacole este liberă.

07
/07
/14

Cele două spectacole din deschiderea Festivalului de teatru de la Avignon au fost anulate din cauza grevei angajaţilor responsabili cu punerea în scenă a reprezentaţiilor, care susţin mişcarea de protest a lucrătorilor sezonieri din domeniul artistic, a anunţat directorul evenimentului.