Love Building, premiat la Festivalul de Film de la Tirana
https://www.ziarulmetropolis.ro/love-building-premiat-la-festivalul-de-film-de-la-tirana/

Lungmetrajul „Love Building”, regizat de Iulia Rugină, a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine la Festivalul Internaţional de Film de la Tirana, Albania, care s-a desfăşurat în perioada 23 – 31 octombrie.

Un articol de Corina Vladov|1 noiembrie 2013

Lungmetrajul „Love Building“, regizat de Iulia Rugină, a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine la Festivalul Internaţional de Film de la Tirana, Albania, care s-a desfăşurat în perioada 23 – 31 octombrie.

Imaginea filmului poartă semnătura lui Marius Iacob. Love Building este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic.

14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

„Filmările la «Love Building» au fost ca un shot de energie pentru mine! Ştii cum e să lucrezi într-o echipă în care toată lumea vrea? Nu auzi «nu am chef», nu vezi feţe plictisite, nu se întreabă nimeni de ce nu e plătit mai mult, toată lumea trage în aceeaşi direcţie: să fie bine! Şi atmosfera asta nu prea o mai întâlneşti nici la muncă, nici pe stradă“, declara Dragoş Bucur.

„Şi eu, ca orice om, am momente de depresie. Şi atunci am încercat să-i împrumut lui Vali stările mele. Câteodată simţeam că atunci când ne împrumutăm unul altuia stările noastre, îmi făcea mie bine. Era ca o şedinţă la psihoterapeut”, spunea şi Dorian Boguţă.

Love Building

Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, în Love Building

Filmul produs de ActorieDeFilm.ro a avut prima întâlnire cu publicul din România în luna aprilie, la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional Bucureşti (B-EST).

Prezentat în competiţia B-EST 2013, Love Building a obţinut premiul publicului şi menţiunea specială a juriului. În luna iunie, filmul s-a întâlnit cu publicul clujean la Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde a fost prezentat în cadrul Zilelor Filmului Românesc, relatează Mediafax.

Foto: captură Love Building

15
/02
/22

96 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2021, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești va avea loc în luna aprilie.

14
/02
/22

Serile de luni din martie vor sta sub semnul comediei la Warner TV, care va difuza, după ora 20:00, filme cu peripeții amuzante pentru întreaga familie. Seria va debuta pe 7 martie, cu lungmetrajul „Cei trei Ninja lovesc din nou/ 3 Ninjas Kick Back” (1994), regizat de Charles T. Kanganis.

09
/02
/22

Regizorul și scenaristul polonez Krzysztof Kieślowski va fi celebrat la cea de-a 21-a ediție a TIFF printr-o amplă retrospectivă prilejuită de comemorarea, în 2021, a 80 de ani de la nașterea cineastului. În perioada 17-26 iunie, zece dintre cele mai apreciate opere ale sale vor putea fi revizitate în cadrul secțiunii Close-up Krzysztof Kieślowski, ca parte dintr-un program special dedicat cinematografiei din Polonia, una dintre cele două țări invitate la această ediție de festival.

08
/02
/22

OPINIE Primul lucru care mi-a atras atenţia când m-am uitat pe nominalizările din acest an la Premiile Oscar, anunţate marţi de Academia Americană de Film, a fost numărul mare de filme cu subiecte plasate în trecut.

03
/02
/22

CRONICĂ DE FILM O frumoasă animaţie japoneză, „Belle” (2021, r. Mamoru Hosoda), care a avut anul trecut premiera mondială la Cannes, ajunge acum şi în cinematografele de la noi, atât în versiunea originală şi cu subtitări, cât şi dublată în română.

01
/02
/22

CRONICĂ DE FILM Pe măsură ce treceau minutele din „The Worst Person in the World” (2021) la proiecţia de la Cinema Elvire Popesco, mă tot gândeam: juriul de la Cannes a avut la îndemână acest „mare film existenţialist contemporan” (o descriere justă pe care aveam să o citesc apoi în revista Positif) pentru a-i acorda Palme d`Or, dar a preferat în schimb, din dorinţa de a scrie istorie, să aleagă un pariu riscant ca „Titane”?

31
/01
/22

CRONICĂ DE FILM "Lucruri pentru care merită să plângi" (2021), debutul în lungmetraj al regizoarei româno-maghiare Cristina Groşan, este portretul generaţiei de 30 de ani, cu fricile şi nesiguranţele ei. Cu premiera mondială în competiţia Festivalului de la Sarajevo, filmul poate fi găsit în unele cinematografe din ţară.

28
/01
/22

„Miracol”, thrillerul psihologic regizat de Bogdan George Apetri, își începe circuitul pe marile ecrane din România chiar înainte de data premierei și va avea parte de avanpremiere și de proiecții speciale, urmate de Q&A cu echipa filmului, în Cluj, Timișoara, București, Sibiu și Piatra Neamț.

26
/01
/22

CRONICĂ DE FILM La fel ca „Neidentificat” (2020), prima parte a unei preconizate trilogii filmate la Piatra Neamţ şi în împrejurimi, „Miracol (2021) este prins între dorinţa de a spune lucruri tari din sfera dramelor morale şi încărcate psihologic şi înclinaţia de a testa convenţiile unui amestec de thriller şi policier.

20
/01
/22

CRONICĂ DE FILM Regizorul mexican Michel Franco atinge o nouă culme a teribilismului cu „Nuevo orden”/"Noua ordine" (distribuit acum în cinematografele de la noi de Transilvania Film), câştigător în 2020 al unui de neînţeles Mare Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.