Lucia va reprezenta România în finala HEMI Music Awards 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-va-reprezenta-romania-in-finala-hemi-music-awards-2021/

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunţat cei 9 artişti europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube şi fani din toată lumea.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2021

HEMI Music Awards (HMA) este un program de talente pentru artiștii care vor să-și construiască o carieră internațională. Cei 9 finaliști au fost selectați din grupul de 27 de artiști nominalizați în prima etapă a HMA de către cei 27 de membri ai juriului Internațional format din reprezentanți ai unor festivaluri, conferințe de music business și showcase-uri, agenții de booking, asociații de muzică, birouri de export, oameni de radio și jurnaliști din domeniul muzical.

Venind din 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est – Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Polonia, România, Serbia și Slovenia, cei 9 artiști vor avea acces la activități de mentorat și training care vizează dezvoltarea abilităților și competențelor lor în industria muzicală cu scopul propulsării carierelor lor internaționale.

Cei 9 finaliști provin dintr-o gamă largă de genuri muzicale. Aceștia sunt: vocalistul și interpretul stradal Thom Artway din Cehia, care îmbină sound-ul modern cu elementele clasice de compoziție; energicul trio de electro-pop din Estonia I Wear* Experiment; trupa de rock alternativ din Grecia Deaf Radio, care are deja la activ jumătate de milion de stream-uri; Woodstock Barbie, din Ungaria, care vin cu un aer de blues rock vintage și soul fin;  colectivul eclectic de pop funky Funk Shui, din Macedonia; trio-ul de garage-rock și mândrii creatori ai unuia dintre cele mai bune albume sârbești ale anului 2020 Dogs in Kavala; cvartetul polonez Izzy and the Black Trees, care creează un melanj de Americana atmosferică și energie post-punk; amestecul sloven captivant de pop/rock/disco/punk al celor de la Koala Voice și prima senzație YouTube a României Lucia, cu liniile ei melodice delicate.

 

Finaliștii HMA 2021

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul ”Silence” care a avut un succes fulminant pe YouTube și care i-a adus milioane de fani din toată lumea. Treptat, alături de trupa ei, Lucia și-a construit o nișă sonoră proprie și a lansat două albume ”Silence” și ”Samsara”, iar momentan lucrează la un nou EP de studio, a cărui lansare va avea loc în toamna acestui an.

Lucia – Catastrophe

Pe lângă programul de training, cei 9 finaliști vor oferi și o reprezentație în care vor prezenta o piesă la alegere în cadrul HMA Live Music Session, un eveniment online care va oferi oportunitatea atât publicului cât și membrilor juriului să îi descopere live, pe scenă! Între 18 și 21 mai 2021, toți artiștii vor fi prezentați în cadrul evenimentului partener al HEMI, Mastering the Music Business, conferința și showcase-ul internațional al României, urmând să intre apoi în ultima etapă a concursului, în iunie, care se va încheia cu selectarea celor 3 câștigători ai HEMI Music Awards 2021.

Despre HEMI

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) este o inițiativă a 10 organizații de muzică din Europa centrală și de sud-est, co-finanțată de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene pe o durată de 4 ani (2020-2023). Dezvoltat ca un grup, parteneriatul include organizații publice și private, asociații, organizatori de festivaluri și de conferințe, birouri de export și o școală despre industria muzicală.

Viziunea HEMI este să creeze un “hub muzical” sustenabil, să dezvolte modele de business inovative, să co-producă și co-promoveze evenimente noi, să creeze un incubator pentru profesioniștii din industria muzicală și să susțină artiștii și nevoile actuale ale pieței.

Găsiți mai multe informații pe www.hemimusichub.eu

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu