Lui Gerard Depardieu i s-a propus postul de ministru al Culturii in republica rusa Mordovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/lui-gerard-depardieu-i-s-a-propus-postul-de-ministru-al-culturii-in-republica-rusa-mordovia/

Actorul Gérard Depardieu, care a primit cetăţenie rusă, a fost întâmpinat cu elogii în republica rusă Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii şi i s-a oferit o locuinţă.   La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, un oraş de 300.000 de locuitori şi capitala Republicii Mordovia (la 640 de […]

Un articol de Andrada Văsii|7 ianuarie 2013

Actorul Gérard Depardieu, care a primit cetăţenie rusă, a fost întâmpinat cu elogii în republica rusă Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii şi i s-a oferit o locuinţă.

 

La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, un oraş de 300.000 de locuitori şi capitala Republicii Mordovia (la 640 de kilometri est de Moscova), Depardieu a fost întâmpinat cu fanfară de guvernatorul regiunii federale Volga şi de femei îmbrăcate în costume tradiţionale.

„Gérard Depardieu a fost primit ca un erou la Saransk”, a declarat un jurnalist local, precizând că actorul a venit să celebreze Crăciunul rusesc, serbat pe stil ortodox vechi pe 7 ianuarie.

„Sunt foarte mulţumit, este foarte frumos aici”, a declarat Depardieu, conform agenţiei Interfax.

Gérard Depardieu s-a întâlnit sâmbătă, în staţiunea Soci (pe litoralul rus al Mării Negre), cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ocazie cu care a primit paşaportul rus. „Această scurtă întrevedere a avut loc sâmbătă seara la reşedinţa prezidenţială de la Soci”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţi. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunţat că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaţilor „nu schimbă cu nimic” decizia sa de a se muta în Belgia şi a cere cetăţenie rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceză unde locuiesc emigranţi bogaţi, a provocat polemici vehemente în Franţa.

 

SUrsa: Mediafax

 

05
/07
/17

La sfârșitul săptămânii trecute, Juriul BIFF 2017 a anunțat câștigătorii ediției. Marele premiu al Festivalului a fost acordat regizorului rus Kantemir Balagov pentru filmul Closeness (Rusia, 2017). Filmul a fost premiat în acest an și la Cannes Film Festival, fiind distins cu premiul FIPRESCI la categoria Un Certain Regard.

04
/07
/17

Revista Thespis – „La fiecare ediţie a Galei Hop, reprezentanţii departamentelor de teatrologie din Universităţile de specialitate, vor avea ocazia şi şansa să reflecte şi să dezbată fenomenul artistic, să îşi exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la re-definirea relaţiei actor-critic.” (Miklos Bacs, 2016).

04
/07
/17

Divan Film Festival, unicul festival din România dedicat filmului și artei culinare balcanice, revine anul acesta cu cea de-a VIII-a ediție, care va avea loc în perioada 18 – 26 august, la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj.

04
/07
/17

Actorul Bogdan Nechifor este primul invitat al realizatoarei TVR Claudia Spătărescu în emisiunea dedicată tinerilor deştepţi, activi şi pasionaţi de ceea ce fac. Îl puteți cunoaşte în această seară (4 iulie), de la ora 22.30, la TVR 1.

04
/07
/17

Mult așteptatul blockbuster “Spider-Man Homecoming” / “Omul - Păianjen: Întoarcerea acasă” se lansează pe marile ecrane din România vineri, 7 iulie 2017. Producția Marvel Studios realizată de Columbia Pictures îi are drept protagoniști pe Tom Holland, Michael Keaton și Robert Downey Jr., în regia lui Jon Watts.

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

04
/07
/17

 „Sunt tenace, încăpăţânată, entuziastă, impulsivă, sunt, în fine, o femeie. O femeie care a ştiut să câştige succesul şi a cărei viaţă poate fi redusă la trei cuvinte: muncă, dragoste şi fantezie” – Gina Lollobrigida. Fermecătoarea divă a cinematografiei italiene împlineşte, astăzi, 91 de ani.

03
/07
/17

Povești de dragoste care s-au sfârșit în valurile mării, o lume colorată, cu arome orientale, în care s-au amestecat turci, greci, tătari, evrei și bulgari, cel mai mare port la Marea Neagră, Cazinoul, cu strălucirea lui desuetă, faleza și… marea. Constanța e orașul oprit în timp.

03
/07
/17

Prea adesea constatăm legăturile noastre spirituale cu Franța și greutatea de a-i categorisi pe unii scriitori. Sunt români? Sunt francezi? Eugen Ionescu, Emil Cioran, Tristan Tzara rămân în fibra lor intimă români, dar exprimarea le e, prin excelență, de tip franțuzesc. În cazul lui Panait Istrati (1884-1935) lucrurile sunt mai complicate.

03
/07
/17

Unul dintre cele mai îndrăznețe seriale ale anului, „Will”, o dramă neconvențională care urmărește povestea celei mai faimoase personalități din lume, William Shakespeare, va avea premiera în România, pe 13 iulie, de la ora 22.00, la postul de televiziune TNT.

03
/07
/17

Teatrul Naţional Radiofonic face un nou pas spre Integrala tetralogiei Cehov cu premiera Trei surori de Anton Pavlovici Cehov, traducerea Raluca Rădulescu, adaptarea radiofonică şi regia artistică Gavriil Pinte- spectacol difuzat în două părţi, sâmbătă, 8 iulie, partea I, respectiv duminică, 9 iulie, partea a II-a, de la ora 14, la Radio România Cultural.

03
/07
/17

Universul piesei care prinde contur (și culoare) în jurul lui Molly Sweeney s-ar putea intitula despre văzute și nevăzute. Sau despre realitate și imaginație. Nu e vorba de dihotomii ci dimpotrivă, de complementarități providențiale. La fel cum, crescute din trunchiul aceleiași povești, monologurile actorilor prind rădăcină, înmuguresc, se intersectează, devin arborescente, dând profunzime uneia dintre cele mai emoționante felii de viață. Tranche de vie. Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa. Pacienta, doctorul, soțul.