Luiza Zan și Sarmalele Reci, în concert la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/luiza-zan-%c8%99i-sarmalele-reci-%c3%aen-concert-la-teatrelli/

Teatrelli oferă publicului o experienţă culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, şi concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artişti reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2018

Duminică, 16 decembrie, cele mai frumoase cântece de sărbători din istoria jazz-ului vor bucura publicul în interpretarea cunoscutei Luiza Zan și a pianistului Sorin Zlat. Piese precum „Have Yourself a Merry little Christmas”, dar și surprise în limba română fac parte din program. Biletele pentru concertul susținut de Luiza Zan la Teatrelli s-au epuizat în mai puțin de două zile de la punerea în vânzare.

Ne dorim să implicăm publicul într-o experiență culturală complexă, un fel de 360 de grade artistic care are loc la Teatrelli – de la producții de teatru, la concerte acustice, performative, spectacole lectură și dezbateri pe diferite teme culturale de actualitate – toate au loc pe aceeași scenă și invită la o descoperire completă a artei performative, așa cum o fac și multe instituții din străinătate. De altfel, pentru stagiunea 2019 pregătim mai multe surprize, unele dintre acestea fiind chiar de talie internațională.”, a declarat pentru presă Roxana Lapădat, Director Artistic Teatrelli.

Experiențele muzicale continuă la Teatrelli și în luna ianuarie 2019 cu un concert acustic al trupei Sarmalele Reci. Interpretarea inedită a celor mai iubite balade şi şlagăre sunt aduse publicului în varianta reorchestrată pentru chitară acustică, mandolină, pian, acordeon și vioară. Fanii și prietenii vor putea astfel redescoperi repertoriul trupei în noi sonorități: rock, blues, jazz, balade, improvizație și o interacțiune insolită cu publicul. Biletele pentru concertul din 20 ianuarie vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare.

 Luiza Zan deține un premiu II la Montreux și un premiu I la Cerbul de Aur, ambele câștigate în anul 2004. Avândopt albume înregistrate, dintre care unul de autor (Heritage – 2016) și unul live (Live! -2016) alături de Big Bandul Radio, Luiza Zan a cântat cu nume sonore din România, dar este și unul dintre muzicienii recunoscuți în Ungaria, unde a apărut pe un album înregistrat în limba maghiară.Anul acesta a deschis concertul Earth Wind&Fire la MomKult, la Budapesta.

Pentru concertul susținut de Sarmalele reci, vor fi prezenți pe scenă: András Zoltán –voce, acordeon, pian, Emil Viciu –chitară, mandolină, ukulele, Ciprian Almășan–bas, Vlad Tohănean – percuție, Alexandru Grăjdeanu –violoncel și Alexandru Nichita– vioară.

Spectacolele sunt organizate de Primăria Capitalei, prin creart -Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Detalii despre evenimente se găsesc și pe pagina de Facebook Teatrelli 

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.

18
/01
/22

Situația globală din ultimii (deja) doi ani și mai ales de anul trecut a adus sau accelerat câteva trenduri interesante în producția, prezentarea și consumul de muzică clasică, în opțiunile publicului și modul în care artiștii și organizatorii de evenimente au adus muzica spre audiențe tot mai largi.

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.