Lumea e a mea, de Nicolae Constantin Tănase, câştigătorul trofeului Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumea-e-a-mea-de-nicolae-constantin-tanase-castigatorul-trofeului-anonimul/

Filmul regizat de Nicolae Constantin Tănase, Lumea e a mea , a câştigat trofeul celei de-a 12 ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat în perioada 17- 23 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2015

La secţiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

– premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj străin, acordat filmului „Listen„, regia Hamy Ramezan şi Rungano Nyoni (Danemarca- Finlanda);

– premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc, acordat filmului „Dispozitiv 0068„, în regia lui Radu Bărbulescu

– premiul „Ovidiu Bose Paştină”, oferit de Fundaţia Anonimul, pentru filmul „Nu există-n lumea asta„, în regia Andreei Vălean.

La secţiunea competiţională de lungmetraj, trofeul Anonimul 2015 a fost acordat filmului „Lumea e a mea„, în regia lui Nicolae Constantin Tănase.

Retrospectiva Anonimul 12 va avea loc la Bucureşti, la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Studio, în perioada 2- 6 septembrie.

Foto: Lumea e a mea – cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.