Lumea turcică din Munții Altai până în Balcani
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumea-turcica-din-muntii-altai-pana-in-balcani/

Expoziţia itinerantă „Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani”, ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2017

Expoziţia prezintă publicului internaţional lumea turcică într-o perspectiva amplă, cu toate aspectele pe care le cunoaştem mai mult sau mai puţin.Lumea turcică

Cu o istorie de 20 de ani, conceptul a reunit până în prezent aproximativ 250 de pictori din 20 de ţări, iar lucrările au fost expuse din New York până în Teheran, din Florenţa până în Rabat, întâlnind publicul din 27 de ţări şi 100 de oraşe

În cadrul vernisajului, artişti renumiţi din Azerbaidjan, Kazahstan şi Turcia vor susţine un recital de muzică.

Organizată de Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, Yunus Emre Enstitusu – Centrul Cultural Turc Bucureşti, în colaborare cu TURKSOY – Organizaţia Internaţională a Culturii Turce, expoziţia va putea fi vizitată până pe 5 februarie.

Foto: Expoziţia „Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani” – facebook

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.