Lumi paralele la Spotlight
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumi-paralele-la-spotlight/

Festivalul care strânge, an de an, peste 500.000 de spectatori pe arterele principale ale Capitalei, Spotlight – Festivalul Internaţional al Luminii revine la Bucureşti, între 23 şi 26 aprilie, cu noi şi spectaculoase instalaţii artistice bazate pe lumină.

Un articol de Liliana Matei|13 februarie 2020

Ajuns la cea de-a șasea ediție, Spotlight, eveniment organizat de Primăria Capitalei și ARCUB, este unul dintre cele mai populare festivaluri în aer liber din București și își propune, anul acesta, să poarte publicul într-o călătorie captivantă cu ajutorul tehnologiilor luminii care explorează tema „Lumi Paralele//Parallel Worlds”. Timp de patru zile, artiști din țară și străinătate vor expune la București cele mai inovative proiecte care permit spectatorilor să acceseze „lumi paralele”, ce îi vor scoate complet din spațiul în care se află și le vor deschide ochii către dimensiuni și viziuni noi.

Prin tema ediției, „Lumi paralele//Parallel Worlds”, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii urmărește să creeze o legătură strânsă între lumea fizică și cea virtuală, între figura umană, concretă, limitată, dar în același timp vulnerabilă, și figura virtuală, care poate fi extrem de vastă, complexă și de neînțeles, uneori aproape de nepătruns.

Între 23 și 26 aprilie, la Spotlight 2020, clădiri istorice și locuri iconice din București devin spații principale de desfășurare ale festivalului, în care spectatorii pot explora lumi digitale fascinante, peisaje alternative, experiențe senzoriale sau audiovizuale cu ajutorul instalațiilor artistice bazate pe lumină.

Anul acesta, Spotlight lansează și o invitație deschisă artiștilor, designerilor și arhitecților români și străini să trimită propuneri de proiecte care explorează tema festivalului – „Lumi paralele//Parallel Worlds”, până la data de 25 februarie, pe adresa [email protected]. Detalii despre modalitatea de înscriere, dar și formularul de înscriere a proiectelor sunt disponibile pe www.arcub.ro și www.spotlightfestival.ro.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.