Luna aceasta, Adrian Pintea ar fi împlinit 65 de ani. Portret inedit al actorului la TVR 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/luna-aceasta-adrian-pintea-ar-fi-implinit-65-de-ani-portret-inedit-al-actorului-la-tvr-3/

Adrian Pintea a încetat din viaţă la doar 53 de ani, în iunie 2007. A lăsat în urmă roluri memorabile, personaje clar definite, rămase pentru totdeauna în memoria iubitorilor de teatru şi film. A fost pe rând: Romeo, Henric al IV lea, Don Carlos, Eminescu, Iorgovan, Iancu Jianu şi mulţi, mulţi alţii.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2019

Telespectatorii TVR și-l pot aminti pe Adrian Pintea, la începutul acestei toamne, într-un Portret cu imagini și cu mărturii ale colegilor care l-au iubit și care i-au fost parteneri de scenă, duminică, 6 octombrie, la ora 21.30*, pe TVR 3

Au mărturisit: Maria Ploae, Oana Pellea, Nicolae Mărgineanu, Dominic Dembinski, Dorel Vișan, Marius Chivu, Tomi Cristin.

ECHIPA
Imagine: Cristian Glodeală
Editor imagine: Constantin Marciuc
Producător: Cătălin Mireuță
Realizator: Daniela Ciolan

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

„Locuri, oameni şi comori”, în fiecare zi de sâmbătă pe TVR 3, la ora 12.30*

Prima poveste, „Tezaurul dacic, înapoi acasă!” ne redă pe larg detaliile despre cum 164 de monede antice din seria celor furate de hoţi din Munţii Orăştiei au fost recuperate de statul român, printr-o singură acţiune poliţienească internaţională de anvergură.

Emilia Nicolaescu, TVR

Au fost trimise în judecată 34 de persoane, dintre care 21 au fost condamnate definitiv. Protagoniştii au fost politiştii şi procurorii din judeţul Hunedoara. Dar povestea continuă, pentru că aceasta este doar o mică parte din tezaur. Zeci de kilograme de aur dacic au fost recuperate dar alte zeci sunt, în continuare, urmărite în toată Europa şi America. Aceasta este povestea pe care românii nu o cunosc dar pe care trebuie să o afle!

Realizator: Emilia Nicolaescu

Director de imagine: Marian Oprea

Sunet: Marius Stanciu/ asistent: Gheorghe Dincă

Montaj: Elena Nițu

Pps: Mihnea Ciulei

Ilustrator muzical: Tudor Stănescu

Seria „Locuri, oameni și comori” este o producţie a Casei de Producţie a TVR.

  • Continuăm să difuzăm spectacole realizate – ca producții proprii sau coproducții – în ultimii 6 ani. A doua propunere pentru acest sfârșit de săptămână este „Noul locatar”, de Eugène Ionesco, un spectacol realizat în parteneriat cu Teatrul „Nottara”. Puteți vedea această montare semnată Gábor Tompa, duminică, 6 octombrie, la ora 20.00*, tot pe TVR 3

Traducerea: Vlad Russo, Vlad Zografi

Regia: Gábor Tompa

Noul locatar TVR

Decor & light-design: Helmut Stürmer

Costume şi asistenţă decor: Corina Grămoşteanu

Distribuția:

Noul locatar – Francisco Alfonsin/ Portăreasa – Ada Navrot/ Primul hamal – Ion Grosu/ Al doilea hamal – Gabriel Răuţă

Echipa TVR:

producţie: Cezarina Hărăbor

cameramani: Carmen Birtea, Gabi Oprea, Dumitru Croitoru, Dragoş Capotă, Ionuţ Spătaru, Constantin Dobre

montaj: Monica Andrei

regia muzicală şi postprocesare sunet: Gabriel Scîrleţ

director de imagine: Vlad Tănase

regia tv: Gini Ignat

producător: Sînziana Miloşoiu

„Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuinţă nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali şi multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare şi despre neputinţa de a renunţa la amintirile de lângă şi din noi, în drumul nostru spre marea şi eterna mutare. Şi totuşi, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici şi comicul… ” (Gábor Tompa)

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Foto: Adrian Pintea – tvr.ro

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

06
/01
/20

Iată lista completă a filmelor premiate la cea de-a 77-a ediție a Globurilor de Aur, eveniment organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), la Los Angeles.

03
/01
/20

INTERVIU Cu ocazia lansării în România a celui mai recent film al său, "It Must Be Heaven", premiat cu o menţiune specială la Cannes, regizorul palestinian Elia Suleiman vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre stilul său inconfundabil, despre pericolele lumii de astăzi şi despre speranţa reprezentată de tânăra generaţie.

29
/12
/19

TOP A fost o ediţie foarte bună a festivalului de la Cannes, aşa că topul meu de final de an, care inevitabil e unul subiectiv, e influenţat de asta. Cap de listă e, totuşi, extraordinarul câştigător de la Berlin. Filmele-vedetă de la Veneţia nu m-au impresionat.

23
/12
/19

ANALIZĂ A fost un an cu de toate pentru cinematografia română: succese internaționale, apariția unor noi voci promițătoare, cineaști care se reinventează, prelungiri reușite ale realismului Noului Val, epigonism, insistența pe tema comunismului, filme de public, dar și un scandal în jurul concursului organizat de Centrul Național al Cinematografiei.