Lungmetrajul “La Tête haute”, în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/lungmetrajul-la-tete-haute-de-emmanuelle-bercot-va-deschide-festivalul-de-film-de-la-cannes-2015/

Lungmetrajul “La Tête haute”, regizat de cineasta franceză Emmanuelle Bercot, va deschide cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, cu ocazia unei proiecţii care va avea loc pe 13 mai, au anunţat organizatorii, luni seară, pe site-ul oficial al evenimentului.

Un articol de Liliana Matei|14 Aprilie 2015

Aceasta va fi pentru prima dată în istoria festivalului de pe Croazetă când un film regizat de o femeie va deschide evenimentul, precizează organizatorii, preluați de Mediafax.

Filmul “La Tête haute” prezintă parcursul educativ al tânărului Malony, de la vârsta de şase ani până la 18 ani, pe care un judecător de la Tribunalul pentru protecţia copilului şi un angajat de la serviciile sociale încearcă să îl salveze.

Turnat în regiunile franceze Nord-Pas de Calais, Rhône-Alpes şi Ile de France, filmul îi are în distribuţie pe Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier şi Rod Paradot – cel din urmă fiind interpretul personajului principal.

“Alegerea acestui film ar putea părea surprinzătoare prin prisma codurilor aplicate în general pentru deschiderea Festivalului de la Cannes”, a declarat Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului. “Este vorba de o reflectare a voinţei noastre de a face ca festivalul să înceapă cu o operă cinematografică diferită, puternică şi emoţionantă. Filmul lui Emmanuelle Bercot vorbeşte despre lucrurile importante din societatea de astăzi, în tradiţia cinema-ului modern, pe deplin angajat în chestiunile sociale şi al cărui caracter universal face din el o operă ideală pentru publicul mondial care va fi prezent la Cannes”, a adăugat Thierry Frémaux.

Filmul “La Tête haute” va fi proiectat în avanpremieră mondială la Grand Théâtre Lumière din Palais des Festivals de la Cannes şi va fi lansat în cinematografele franceze în aceeaşi zi, pe 13 mai. El a fost deja achiziţionat de mai mulţi distribuitori internaţionali.

Regizoare, scenaristă şi actriţă, Emmanuelle Bercot a urmat cursuri de dans înainte de a se înscrie la Fémis. Talentul ei a fost descoperit la Festivalul de la Cannes în 1997, când scurtmetrajul ei “Les Vacances” a primit premiul juriului. A confirmat doi ani mai târziu cu premiul al doilea din secţiunea Cinéfondation, pentru filmul “La Puce”. În 2001, primul ei lungmetraj, “Clément”, în care a jucat rolul principal, a fost inclus în selecţia oficială a secţiunii Un Certain Regard. De atunci, a regizat mai multe filme, inclusiv pelicula “Elle s’en va” din 2014, în care rolul principal a fost jucat de Catherine Deneuve.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 – 24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul mauritan Abderrahmane Sissako.

Selecţia oficială a festivalului va fi anunţată joi, la ora locală 11.00.

25
/04
/19

Lungmetraje realizate de cineaști precum Pedro Almodóvar, frații Dardenne, Ken Loach și Elia Suleiman, selectate în competiția oficială a celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes vor fi aduse în România de Independenţa Film.

25
/04
/19

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino împlinește astăzi 79 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

24
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Turnat în bună măsură în România și premiat pentru regie la Veneția, „The Sisters Brothers” (2018) surprinde cel mai mult prin seriozitatea cu care francezul Jacques Audiard își asumă genul western și prin modul în care comicul se transformă treptat în tragic.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

Page 1 of 23412345...102030...Last »