“Magia Copilăriei”, premieră la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/magia-copilariei-premiera-la-teatrul-excelsior/

Ce se întâmplă când cartea vrăjilor este deschisă? Imposibilul devine posibil. Un dovleac galben se transformă cât ai clipi într-o trăsură de aur, scaunele încep să zboare, din eşarfele multicolore apar porumbei albi, animale fabuloase, iar minunile nu au sfârşit.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2014

Unde au loc toate aceste năzdrăvănii? Doar la Teatrul Excelsior, în premiera pe țară  a spectacolului Magia Copilăriei sau Bibbidi-bobbidi-boo, joi, 22 mai, la ora 19.00.

Fiți foarte atenți, pentru că veți intra împreună cu Marele Vrăjitor, cu Spiridușul său, cu cele trei Vrăjitoare de la Răsărit și cu Thomas, Ucenicul vrăjitor, în cea mai fantastică aventură.

Dar cine a pus la cale această fantezie muzicală, care o să vă antreneze în tot felul de escapade care mai de care mai neobișnuite? O echipă tânără și entuziastă de la Teatrul Excelsior, condusă de actorul, regizorul, scenograful și autorul acestei piese, Stelian Milu.

Ajutoarele lui sunt talentatele actrițe Ștefania Dumitru, în rolul Spiridușului, Mihaela Coveșeanu, în rolul Vrăjitoarei 1, Silvana Ionescu, în rolul Vrăjitoarei 2, Cosmina Dobrotă,în rolul Vrăjitoarei 3 și The Magic Cezar alias Cezar Mihai Bălășoiu, în rolul Ucenicului Vrăjitor. În spatele giumbușlucurilor, a cascadoriilor și a înaripatelor mișcări ale actorilor, se află coregraful Florin Mariș, iar machiajul spectaculos este creația Stelei Ciciu.

Stelian Milu

Stelian Milu îl interpretează pe Marele Vrăjitor

Gata! Faceți liniște! Se ridică încet,încet, cortina. Începe La Grande Magia. O singură dată în viață aveți prilejul să urcați în mașina timpului, în feericul ținut al lui „a fost odată ca niciodată”…. Șoptiți împreună cu personajele din Magia Copilăriei: bibbidi-bobbidi-boo, bobbidi-bibbidi-boo. Orice dorință vi se va îndeplini!

Foto: Florin Ghioca

19
/10
/17

Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din București, va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. Festivalul propune publicului o expoziție de artă trans-media, o serie de discuții teoretice și un hackathon în cadrul căruia participanții vor dezvolta sisteme și dispozitive de teraformare pentru a coloniza alte planete.

19
/10
/17

Actrița Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, a plecat dintre noi în în cursul nopții de marți spre miercuri (17 spre 18 octombrie), în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din București - anunță un comunicat al Teatrului Mic din București, care oferă și detaliile funeraliilor actriței Olga Tudorache:

18
/10
/17

Personalități din lumea culturală românească au transmis mesaje emoționante la moartea actriței Olga Tudorache,. "Doamna Olga, ... Vă iubesc. Mulțumesc. Dumnezeu să vă țină sufletul în palma Lui!", a scris Oana Pellea pe pagina sa de facebook. "În semn de omagiu, Sala Mare a Teatrului Metropolis se va numi Sala Olga Tudorache”, a anunțat, la rândul său, directorul acestei instituții, George Ivașcu.

18
/10
/17

Doamna teatrului românesc, Olga Tudorache, s-a stins din viață, noaptea trecută, la vârsta de 88 de ani. Marea actriţă fusese internată în spital în ultimele zile, iar starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit considerabil săptămâna trecută.

17
/10
/17

Marele câștigător al Trofeului Transilvania cu „Stockholm”, Rodrigo Sorogoyen, revine cu un thriller pe muchie de cuțit despre doi polițiști ale căror acțiuni devin la fel de suspecte precum cele ale criminalului în serie pe care îl urmăresc. „Dumnezeu să ne ierte”, filmul care a închis ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania, va ajunge în cinematografele din România din 27 octombrie.

16
/10
/17

M-am întors de la Iași, de la cel mai mare festival de literatură și traducere din partea noastră de Europă, cu un voluminos bagaj de amintiri și cu un la fel de voluminos bagaj de cărți. O săptămână mai târziu, amintirile se împletesc în mintea mea cu fragmentele literare. Las aici un scurt colaj.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

16
/10
/17

Primul nou spectacol al stagiunii de toamnă la Teatrul LUNI: ”Scara Pisicii”, de Thuróczy Katalin, pe 17 & 18 octombrie, în prezența autoarei. Totul începe într-un bar, unde se și termină, pentru că cineva moare și acesta e în general semn clar de final.

16
/10
/17

Un moment special al programului de manifestări culturale oferite publicului în cadrul Festivalului Naţional de Teatru îl va reprezenta dialogul public organizat pe scena Ateneului Român, ce va reuni două personalităţi de prima mărime ale lumii artistice contemporane, doi oameni care trăiesc de mai bine de 50 de ani cu, din şi prin teatru, aducându-şi – fiecare în felul său – contribuţii esenţiale la dezvoltarea artei scenice.

16
/10
/17

"Şi negru şi alb şi gri", de la Teatrul "Metropolis", "Soldatul de ciocolată" de la Teatrul "Odeon" şi "Don Juan" de la Teatrul de Comedie, toate din Bucureşti, sunt cele trei spectacole care au primit cele mai multe nominalizări, dar şi cele mai multe premii la ediţia a 29-a a Festivalului Naţional de Comedie, organizat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini".