Magic Național în plină vară!
https://www.ziarulmetropolis.ro/magic-national-in-plina-vara/

Duminică 18 iunie 2017, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, publicul bucureştean este aşteptat cu o nouă reprezentaţie de excepţie a spectacolului – concert Magic Naţional, ultima reprezentaţie din această stagiune.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2017

Regal muzical, teatral şi coregrafic, spectacol atipic pentru repertoriul teatrului, Magic Național prilejuieşte întâlnirea cu o distribuţie de primă mărime şi un repertoriu muzical variat.

Ion Caramitru, Anca Sigartău, Tania Popa, Medeea Marinescu, Marius Manole, Aylin Cadîr, Lari Giorgescu, Istvan Teglas, Eduard Adam, Emilian Mârnea, Petre Ancuța, Florin Călbăjos sunt actorii care vă invită la o seară caldă de vară cu acorduri ample.

Între surprizele spectacolului se numără şi Emy Drăgoi, virtuoz al acordeonului, însoţit de formaţiile sale Emy Drăgoi 3D Pro’ect & Jazz Hot Club România, precum şi extraordinarul percuţionist Lucian Maxim.

Toţi aceşti artişti renumiţi vor aduce în Sala Mare a Naţionalului bucureştean atmosfera Bucureştiului interbelic, a meleagurilor îndepărtate unde s-a născut jazz-ul, a Parisului cu şarmanta şansonetă…

O călătorie artistică ce ne va desprinde de cotidianul asurzitor și ne va conduce spre lumea muzicii calde și a cuvintelor șoptite, a ritmurilor pline de viaţă şi de optimism, o seară a revelaţiilor, o seară cu adevărat magică.

În plină vacanţă, pe 7 august 2017, Magic Național va fi prezentat publicului macedonean şi oaspeților străini, ca invitat la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului Internaţional de Vară, Ohrid 2017.

Ohrid Summer Festival. 2017

Trei dintre cei mai tineri actori ai trupei Naţionalului bucureştean, Emilian Mârnea, Petre Ancuța și Florin Călbăjos le vor aminti spectatorilor fideli de ediţia precedentă, când au încântat asistenţa cu al lor ActOrchestra, în acelaşi spaţiu neconvenţional de joc, unde urmează să se joace şi Magic Naţional, curtea bisericii medievale Sfânta Sofia.

Ȋnfiinţat ȋn 1961, Ohrid Summer Festival are loc ȋntr-o zonă culturală şi istorică aparte. Oraşul, lacul Ohrid şi biserica mai sus amintită sunt incluse ȋn patrimoniul mondial UNESCO.

Pe scenele festivalului, de-a lungul timpului au răsunat voci celebre. Din 1994, Festivalul Internaţional de Vară din Ohrid face parte din Asociaţia Festivalurilor Europene (EFA).

Stagiunea Teatrului Naţional din Bucureşti continuă până la începutul lunii iulie, pe afişul următoarei perioade figurând spectacole de mare succes ca: Dineu cu proşti, Angajare de clovn, Bârfe, zvonuri şi minciuni, L’Om Dada, Crima din strada Lourcine, Idolul şi Ion Anapoda, Micul Infern, Cinci femei de tranziţie, Anonimul veneţian şi Umbre, cea mai recentă premieră a stagiunii, a cărei ultimă reprezentaţie coincide cu închiderea stagiunii, pe data de 2 iulie 2017.

Foto: Magic Național  – www.tnb.ro

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”