Maia Morgenstern, alături de Uma Thurman şi Juliette Binoche, pentru Rio 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-alaturi-de-uma-thurman-si-juliette-binoche-pentru-rio-2016/

Vocea actriţei se aude la TVR, în patru spoturi TV, parte a campaniei „Împreună putem schimba lumea”, lansată de Comitetul Olimpic Internaţional. Uma Thurman şi Juliette Binoche pun voci pe variantele internaţionale ale spoturilor.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2016

 

 

„Împreună putem schimba lumea” este mesajul pe care îl transmite actriţa Maia Morgenstern românilor şi totodată titlul campaniei Comitetului Olimpic Internaţional (IOC), menită să arate forţa mişcării olimpice de a crea o lume mai bună, prin sport. În variantele originale, acelaşi mesaj a fost înregistrat cu vocile a patru celebrităţi mondiale – actriţele Uma Thurman (în limba engleză), Juliette Binoche (în franceză), Paz Vega (spaniolă) şi Taís Araújo (portugheză). Cele patru spoturi realizate în cadrul campaniei – ”Together”, ”Counting Stars”, ”Respect” ”Breath” – conţin imagini emoţionante, mesaje puternice, fiecare ţară participantă având posibilitatea de le traduce şi adapta în propria limbă.

Organizatorii au colaborat, pentru realizarea coloanei sonore în execuţiile video, cu americanul Questlove, producător muzical al unor artişti precum Jay-Z, Amy Winehouse sau John Legend. Crearea unei versiuni originale a piesei ”The Fire” (semnată de Questlove şi trupa The Roots) este rodul colaborării intercontinentale dintre Questlove şi cinci artişti celebri, câte unul de pe fiecare continent: Lenny Kravitz (America), Corrine Bailey Rae (Europa), Nneka (Africa), Yuna (Asia), respectiv Chet Faker (Oceania).

Campania ne aminteşte că Jocurile Olimpice sunt un simbol pentru ceea ce oamenii pot realiza împreună. Există o forţă comună, un ritm ce ne uneşte, indiferent de locul unde ne aflăm pe glob sau de limba pe care o vorbim. Suntem cu toţii astfel conectaţi, ceea ce ne dă speranţă şi încredere în ceea ce putem realiza când ne unim forţele. Acest mesaj se aude în întreaga lume, prefaţând cel mai important eveniment sportiv mondial, Jocurile Olimpice Rio 2016.

Din 7 iulie, românii primesc şi ei mesajul de aderare la pacea olimpică, prin imaginile vibrante din cele patru spoturi ale campaniei „Împreună putem schimba lumea”, difuzate la TVR, însoţite de vocea inconfundabilă a Maiei Morgenstern. TVR dezvoltă o campanie integrată dedicată Rio 2016. Nu mai puţin de 15 ID-uri de post, care promovează diversitatea de sporturi din competiţie, în culori diferite şi cu menţiunea ”TVR Official Broadcaster”, rulează pe toate posturile TVR din 8 iulie şi până în 21 august. Pagina de Facebook dedicată competiţiei este deja activă (facebook.com/Rio2016TVR), iar mesajele campaniei se vor regăsi şi online – pe site-ul dedicat Jocurilor Olimpice, care va fi lansat în curând, dar şi în print şi pe radio.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.