„Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu se vede în avanpremieră extraordinară la TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/malmkrog-noul-film-al-regizorului-cristi-puiu-se-vede-in-avanpremiera-extraordinara-la-tiff/

Cea mai ambiţioasă producţie a regizorului român Cristi Puiu, o ecranizare de epocă filmată în întregime la Conacul Apafi cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmul Malmkrog va fi prezentat în avanpremieră românească la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) cu o proiecţie specială programată pe 7 august.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2020

Pelicula poate fi văzută de publicul din România pentru prima dată după ce Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună Regie în cadrul secțiunii Encounters la presigiosul Festival Internațional de Film de la Berlin și după premiera de succes pe marile ecrane franceze.

Proiecția specială Malmkrog va avea loc pe 7 august, de la ora 21.30 la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca. Noul film al regizorului Cristi Puiu este prezentat astfel publicului din România pentru prima dată, în avanpremieră extraordinară, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, proiecția urmând să aibă loc în aer liber în curtea USAMV –Universitatea de Științe Agrigole și Medicină Veterinară (Calea Mănăștur 3-5). Prețul unui bilet variază între 35 de lei (în varianta combo) și 20 de lei (single).

Lăudat de presa internațională și de presa franceză care îl descrie drept „o capodoperă plină de intensitate”, „un film extraordinar prin solemnitatea și libertatea sa”, „o lecție de punere în scenă” , Malmkrog a fost filmat de-a lungul a 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) și este construit în jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă și maghiară. Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuția filmului fac parte: Frédéric Schulz-RichardAgathe BoschDiana SakalauskaitéMarina PaliiUgo Broussot și István Téglás.

Pentru MalmkrogCristi Puiu a fost distins în iarnă cu Premiul pentru Cel mai Bun Regizor în cadrul Secțiunii Encounters a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin.

Trăim în prezent zorii unor ideologii noi și o viziune discutabilă despre lume. Textul lui Soloviov este mai mult decât actual. Vorbim despre lumea de azi, din 2020, dar mi-e teamă că este vorba și despre lumea din 2300”, afirma regizorul într-un interviu acordat după premiera mondială a filmului de la Berlin.

Malmkrog este o coproducție România, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia și Macedonia de Nord.

Trailer-ul internațional realizat de distribuitorul oficial Shellac Films este disponibil la acest link.

Pagina de Facebookwww.facebook.com/malmkrogbycristipuiu

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.