Mandela Long Walk to Freedom va avea premiera în Franţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/mandela-long-walk-to-freedom-va-avea-premiera-in-franta/

Filmul biografic Mandela: Long Walk to Freedom, o adaptare a autobiografiei fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, va avea premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa.

Un articol de Andrada Văsii|18 octombrie 2013

Filmul biografic Mandela Long Walk to Freedom, o adaptare a autobiografiei fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, va avea premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa.

Distribuitorul francez „Pathé va lansa filmul în peste 350 de cinematografe, aceasta fiind prima lansare de această anvergură pentru un film sud-african”, a declarat producătorul Anant Singh, pentru agenţia Sapa. Filmul se bazează pe autobiografia lui Nelson Mandela, publicată după eliberarea din închisoare, în februarie 1990, după 27 de ani de detenţie, în timpul regimului apartheid din Africa de Sud.

Prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în septembrie, lungmetrajul de peste două ore şi jumătate a fost realizat de regizorul britanic Justin Chadwick („The Other Boleyn Girl”, 2008), cu actorul britanic Idris Elba în rolul lui Nelson Mandela.

Mandela Long Walk to Freedom – un film autobiografic

Actorul britanic Idris Elba va interpreta în acest film rolul fostului lider sud-african Nelson Mandela. Nelson Mandela a început să îşi scrie memoriile în 1974, în închisoarea Robben Island, şi a terminat să le scrie după eliberarea sa, în 1990, după 27 de ani de detenţie.

Citiţi şi: VIDEO Filmul despre viaţa lui Nelson Mandela va avea premiera la Festivalul de la Toronto 

Destinul lui a fost strâns legat de cel unei naţiuni întregi şi al luptei unui popor. Pelicula urmăreşte perioada în care Mandela era un activist radical, ce lupta pentru libertatea poporului său. Numit Inamicul public nr. 1, vânat de poliţie şi temut de guvern, Nelson a ajuns să fie un simbol al eliberării şi al revoluţiei.

Mandela Long Walk To Freedom

Idris Elba joacă în filmul Mandela Long Walk to Freedom

Filmul, în care au jucat mai mulţi actori sud-africani, a fost turnat în câteva zone din Eastern Cape, provincia în care s-a născut Nelson Mandela, dar şi în Johannesburg şi Cape Town. Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare din Africa de Sud (1994 – 1998), are 95 de ani, notează Mediafax.

Spitalizat pe 8 iunie din cauza unei infecţii pulmonare şi a altor complicaţii, acesta s-a refăcut treptat, iar în prezent trăieşte alături de familie în casa din Johannesburg, sub supraveghere medicală.

Foto credit: Cinemagia, filmul Mandela Long Walk to Freedom

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.