Mândrie, prejudecată şi zombi în avanpremieră națională la Love Story Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/mandrie-prejudecata-si-zombi-in-avanpremiera-nationala-la-love-story-festival/

În cadrul celei de-a doua ediţii a Love Story Festival (Braşov, 8 -14 februarie) va rula în avanpremieră naţională Mândrie, prejudecată şi zombi/ Pride and Prejudice and Zombies, o parodie bazată pe celebrul roman al lui Jane Austen şi regizată de Burr Steers.

Un articol de Petre Ivan|2 februarie 2016

În Mândrie, prejudecată şi zombi/ Pride and Prejudice and Zombies un virus misterios se abate asupra Angliei secolului XIX. Elizabeth Bennet (Lily James), maestră în arte marțiale și în mânuirea armelor, lasă la o parte mândria personală și prejudecățile sociale și face echipă cu Mr. Darcy (Sam Riley) pentru a lupta împotriva invaziei de zombi.

Din distribuție fac parte și Jack Huston, Bella Heathcote, Douglas Booth și Lena Headey, cunoscută publicului din România ca Cersei Lannister (Game of Thrones).

Filmul este distribuit de România InterComFilm și va rula în cinematografe din 19 februarie.

Filme pentru adulți la Cinemateca PatriaLove Story festival

În cadrul secțiunii „Iubiri periculoase” vor rula de marți până sâmbătă, de la ora 21.00, cinci filme deja clasice, care au redefinit standardele cinemauluierotic și au stabilit noi bariere: 9 săptămâni și jumătate/ 9 ½ Weeks (Adrian Lyne, SUA, 1986), Atracție fatală/ Fatal Attraction (Adrian Lyne, SUA, 1987), Instinct primar/ Basic Instinct (Paul Verhoeven, SUA, 1992), Crash (David Cronenberg, Canada, 1996), Romeo + Julieta (Buz Luhrmann, SUA, 1996).

Programul îl puteți consulta aici.

Cea de-a doua ediție a Love Story Festival se va desfășura în perioada 8 – 14 februarie, la Cinema One și Cinemateca Patria din Brașov. La Cinema One vor rula filme noi, iar la Cinemateca Patria cinefilii vor avea parte de filme clasice, filme de artă și filme interzise minorilor.

De asemenea, Love Story Festival va avea și o secțiune dedicată copiilor.

Programul complet al festivalului va fi anunțat și pe pagina oficială de facebook, dar și pe site.

Foto: Love Story Festival – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.