Marile Întâlniri de la EXCELSIOR – Daniela Zeca Buzura
https://www.ziarulmetropolis.ro/marile-intalniri-de-la-excelsior-daniela-zeca-buzura/

Luni, 12 februarie, de la ora 19.00, bucureştenii sunt invitaţi la o nouă ediţie a Marilor Întâlniri de la EXCELSIOR. Renumita scriitoare Daniela Zeca Buzura se va afla afla în dialog cu jurnalista Eveline Păuna, pe scena Sălii „Ion Lucian” a Teatrului EXCELSIOR.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2018

Prozator, eseist, critic literar și jurnalist, Daniela Zeca Buzura și-a făcut debutul literar cu aproape 25 de ani în urmă, odată cu volumul de poezii „Orfeea”, iar ulterior s-a făcut remarcată ca romancier, prin titluri precum „Omar cel orb”, „Demonii vântului”, „Istoria romanțată a unui safari”, dar și ca autor a unor volume de specialitate care surprind sfera audiovizualului.

Este cunoscută publicului român și ca realizator și moderator al unor importante emisiuni radio și TV, precum „Didactica magna”, „Față în față cu autorul” sau talkshow-ul cultural „Ceva de citit”, dedicat actualității editoriale autohtone. A fost, de asemenea, director al canalului TVR Cultural din cadrul Televiziunii Române, în perioada 2004-2012. Daniela Zeca Buzura a fost distinsă cu Premiul pentru carte de televiziune

Publicul este invitat să o asculte pe Daniela Zeca Buzura povestind despre acele întâlniri care i-au marcat devenirea umană și profesională. Va fi o seară specială în care Cuvintele Potrivite vor dezvălui amintiri din paginile cărților, momentele fundamentale și călătoriile care i-au fost sursă de inspirație de-a lungul timpului.

Biletele pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).

Marile Întâlniri de la EXCELSIOR este un eveniment care oferă publicului șansa unor altfel de întâlniri cu personalități marcante din diferite domenii (cultură – teatru, dans, muzică, film –, comunicare, medicină, diplomație, economie ș.a.), care, prin pasiunea și rezultatele remarcabile ale muncii lor desăvârșesc elita profesională a României. Fiecare dintre cei invitați va destăinui momente-cheie din parcursul lor profesional și personal, iar fiecare ediție a Marilor Întâlniri va fi o fereastră deschisă spre acele mari întâlniri fundamentale care i-au ajutat să devină profesioniștii de astăzi.

Foto: Marile Întâlniri de la EXCELSIOR, Daniela Zeca Buzura – facebook

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.