Marius Bodochi, deranjat de lipsa de educaţie a tinerilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-bodochi-deranjat-de-lipsa-de-educatie-a-tinerilor/

Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a declarat pentru emisiunea Bonton, care va fi difuzată duminică 28 aprilie, de la ora 17.30 la Digi 24, că este mâhnit de atitudinea tinerei generaţii.

Un articol de |26 aprilie 2013

Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a declarat pentru emisiunea Bonton, care va fi difuzată duminică 28 aprilie, de la ora 17.30 la Digi 24, că este mâhnit de atitudinea tinerei generaţii.

„Eram într-o zi cu doamna Olga Tudorache, o conduceam acasă după spectacolul cu «Regina Mamă» şi, la semafor, nişte tineri zic: «Uite-o p-aia cu ăla»… E deranjant“, povesteşte Marius Bodochi.

Actorul spune că i-ar plăcea să trăiască în Germania. „Nu ştiu dacă ar putea exista aşa ceva… o lume ideală. Dar o lume mai bună, cât decât civilizată, există, de exemplu, în Germania. Mie îmi place foarte mult modelul german, acolo oamenii îşi văd de treabă, nu se uită în curtea ta, nu aruncă gunoiul în spatele casei, totul e foarte ordonat. Dacă ai o problemă poţi să te duci la vecinul tău şi te ajută. Dar niciodată el nu va intra în curtea ta, în viaţa ta. Poate fi catalogat ca un model mai rece, e adevărat. Dar îl prefer modelului nostru unde nu doar că intri în curtea omului, în casa lui, dar intri cu bocancii şi în sufletul lui“, spune Marius Bodochi.

Sfaturi de la părinţi

„«Să nu minţi!» Asta mi-au zis ai mei. Şi o altă povaţă a fost legată de respect. «Dacă vrei să fii respectat, să respecţi şi tu!» Când eram mic, eu eram aşa… mai cu capul în nori şi nu că nu doream să salut, uitam să salut. Şi primeau părinţii mei reclamaţii din partea vecinilor, cunoscuţilor: «Marius nu salută». Şi am primit o corecţie şi mi-am dat seama că, într-adevăr, dacă vrei să fii respectat, trebuie măcar să saluţi.“

Despre modele

„Cel mai important model pentru mine a fost mama mea, care e o femeie simplă, dar cu frica lui Dumnezeu. E un om respectuos, niciodată nu s-a băgat în treburile altora, întotdeauna a încercat să ajute dacă a putut şi de la ea am învăţat un lucru foarte important: dacă poţi să faci bine, fă! Rău să nu faci!“.

Emisiunea Bonton, care este prezentată de Dana Gonţ, va fi difuzată duminică, 28 aprilie, de la ora 17.30, la Digi 24.

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.

26
/10
/16

Cea de-a patra ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, care a debutat astăzi, 26 octombrie, aduce în faţa publicului, până pe 30 octombrie, profesionişti din domeniul cărţii, atât din ţară cât şi din străinătate. În cele cinci zile de FILIT, la Iaşi vor fi prezenţi scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.