Marius Manole citește din literatura lui Gheorghe Crăciun la Cărturești Verona
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-citeste-din-literatura-lui-gheorghe-craciun-la-carturesti-verona/

Miercuri, 2 martie, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc un eveniment dedicat unuia dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, Gheorghe Crăciun, prilejuit de apariţia a două noi titluri în seria de autor pe care Editura Cartea Românească i-a dedicat-o.

Un articol de Petre Ivan|24 februarie 2016

Este vorba despre lansarea romanului Compunere cu paralele inegale, prefațat de Mircea Martin, precum și a volumului de eseuri Scriitorul și Puterea sau despre puterea scriitorului, prefațat de Caius Dobrescu.

Vor vorbi: Mircea Martin, Bedros Horasangian, Caius Dobrescu, Carmen Mușat, Oana Crăciun

Fragmente din Compunere cu paralele inegale, în lectura actorului Marius Manole. Videoproiecție: secvențe din „Video Poems” de Eva Pervolovici; Intrarea este liberă.

Seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun reuneşte atît lucrări de proză, eseistică, publicistică, teorie şi critică literară deja consacrate, cît şi volume inedite, rămase în manuscris în arhiva sa.

Gheorghe Crăciun (1950-2007), prozator, eseist, teoretician şi critic literar, este unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani.

Foto: Marius Manole, Gheorghe Crăciun – Librăria Cărturești Verona

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.