Marius Manole, Istvan Teglas şi Ilinca Manolache joacă în spectacole invitate pe scena Galei HOP
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-istvan-teglas-si-ilinca-manolache-joaca-in-spectacole-invitate-pe-scena-galei-hop/

4 spectacole au fost invitate să destindă atmosfera la Gala HOP, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mişcare, multă mişcare, muzică, vibraţie, culoare, umor.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Patru spectacole au fost invitate să destindă atmosfera la Gala HOP, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mișcare, multă mișcare, muzică, vibrație, culoare, umor. Nu concurează la categoria cel mai bun grup, dar sunt spectaculoși. Este imaginea care se pliază perfect pe specificul galei de anul acesta.

„NOI 4”, adică Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar și Marius Manole sunt destine prescrise de Lia Bugnar şi controlate de Dorina Chiriac. E un show cu mare chef de joacă. Se garantează umor de calitate!

„ZIC –ZAC”, e un spectacol plin de umor, muzică și, evident, dans. De Andreea Gavriliu – rezemată de Ştefan Lupu. Cu Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin. Ei sunt cei care au obţinut Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică la Gala UNATC 2013.

Artă cu Andreea Novac şi Istvan Teglas

În „Pretend we make you happy”, producţie a CNDB, în vizor e corpul. Spectacolul Andreei Novac, ce a avut premiera în 2010, „propune un corp care apare din viteză, pulsaţie şi culoare”. Cu Ştefan Lupu şi Istvan Teglas. Recomandarea Andreei Novac este să căutam în acest spectacol doar momentul prezent!

Citiţi şi: Andreea Novac, coregrafă: „Publicul nu are curajul să spună ce gândeşte“

„Variaţiuni la invenţiuni OP 2″ e o poantă muzicală… sau mai multe. Regia, scenografia, coregrafia, conceptul şi distribuţia sunt asigurate de Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea.

Citiţi şi Istvan Teglas: „În meseria asta, dacă nu ai energie, nu ai din ce să lucrezi“

Info: 

„Gala Tânărului Actor – HOP’’, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Gala are loc în perioada 4-7 septembrie, în cadrul Vox Maris Club Grand Resort, Costineşti.

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto credit: Arta Si Cultura Bucurestiului

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

21
/09
/17

Teatrul Apollo111 anunță primul spectacol din stagiunea Satelit – PULVERIZARE – în regia lui Andrei Măjeri. Bazat pe un text premiat al Alexandrei Badea care a fost pus în scenă cu succes în mai multe țări europene, piesa se află la prima montare în România.

20
/09
/17

Peste o treime (34%) din numărul biletelor pentru spectacolele celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru au fost deja epuizate, la doar 24 de ore de la momentul punerii lor în vânzare. Recordul a fost stabilit după primele 4 ore, când se înregistra o cotă de 25% vânzări din totalul biletelor Festivalului.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.