Marius Manole, Istvan Teglas şi Ilinca Manolache joacă în spectacole invitate pe scena Galei HOP
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-istvan-teglas-si-ilinca-manolache-joaca-in-spectacole-invitate-pe-scena-galei-hop/

4 spectacole au fost invitate să destindă atmosfera la Gala HOP, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mişcare, multă mişcare, muzică, vibraţie, culoare, umor.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Patru spectacole au fost invitate să destindă atmosfera la Gala HOP, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mișcare, multă mișcare, muzică, vibrație, culoare, umor. Nu concurează la categoria cel mai bun grup, dar sunt spectaculoși. Este imaginea care se pliază perfect pe specificul galei de anul acesta.

„NOI 4”, adică Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar și Marius Manole sunt destine prescrise de Lia Bugnar şi controlate de Dorina Chiriac. E un show cu mare chef de joacă. Se garantează umor de calitate!

„ZIC –ZAC”, e un spectacol plin de umor, muzică și, evident, dans. De Andreea Gavriliu – rezemată de Ştefan Lupu. Cu Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin. Ei sunt cei care au obţinut Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică la Gala UNATC 2013.

Artă cu Andreea Novac şi Istvan Teglas

În „Pretend we make you happy”, producţie a CNDB, în vizor e corpul. Spectacolul Andreei Novac, ce a avut premiera în 2010, „propune un corp care apare din viteză, pulsaţie şi culoare”. Cu Ştefan Lupu şi Istvan Teglas. Recomandarea Andreei Novac este să căutam în acest spectacol doar momentul prezent!

Citiţi şi: Andreea Novac, coregrafă: „Publicul nu are curajul să spună ce gândeşte“

„Variaţiuni la invenţiuni OP 2″ e o poantă muzicală… sau mai multe. Regia, scenografia, coregrafia, conceptul şi distribuţia sunt asigurate de Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea.

Citiţi şi Istvan Teglas: „În meseria asta, dacă nu ai energie, nu ai din ce să lucrezi“

Info: 

„Gala Tânărului Actor – HOP’’, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Gala are loc în perioada 4-7 septembrie, în cadrul Vox Maris Club Grand Resort, Costineşti.

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto credit: Arta Si Cultura Bucurestiului

30
/05
/17

într-o zi de 30 mai se stingea din viaţă scriitorul și filozoful Iluminismului francez, Voltaire - spiritul cel mai înalt al epocii sale, pe doctrina căruia s-a fundamentat Revoluția din 1789.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

29
/05
/17

Radio România organizează o conferinţă de presă la Marshall Garden Hotel, în data de 29 mai, ora 12, cu ocazia deschiderii celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică. Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.

29
/05
/17

Eşti un pic circumspect, te uiţi la prăjiturica maro modestă şi tăcută, mustăceşti, respiri adânc, înfigi linguriţa în ea şi un val tumultuos de ciocolată năvăleşte în farfurie. Aşa a început festCO 2017. Întâi părea destul de tăcut şi închis în carapacea lui şi apoi a izbucnit că o lavă de ciocolată care îţi inundă simţurile.

29
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În secolul al XVII-lea lumea celor învățați nu era prea numeroasă. Cu atât mai mult ieșea în evidență câte un personaj poliglot, diplomat, cu știința relațiilor sociale. Așa a fost cazul spătarului Nicolae Milescu (1636-1708). Cu studii la Academia întemeiată de domnitorul Vasile Lupu, apoi la Constantinopol și poate la Padova, el dobândește o cultură solidă în sfera istoriei, teologiei, filosofiei, însușindu-și în același timp limbile greacă, slavonă, turcă, arabă.

29
/05
/17

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări și alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

28
/05
/17

FEST-FDR2017 s-a încheiat. Timp de douăsprezece zile, între 14 și 25 mai, Teatrul Național din Timișoara a fost liantul care a adus împreună artiști și spectatori, povești și întâmplări, zile și nopți de teatru, de dans, de muzică.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

27
/05
/17

Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad (foto), Nguyên Lê, Vasil Hadžimanov Band și Bobo Stenson se alătură lineup-ului final Gărâna Jazz Festival 21. Sunt așteptate 12 trupe internaționale în cele patru zile de jazz, din iulie, la poalele Munților Semenic.