Marius Manole şi un record: 23 de reprezentaţii în 21 de zile!
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-si-un-record-23-de-reprezentatii-in-21-de-zile/

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Un articol de Judy Florescu|9 octombrie 2013

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Marius Manole este unicul actor din România care a jucat trei spectacole pe zi, în repetate rânduri în stagiunea trecută, iar în stagiunea 2013-2014, spectacolele lui s-au înmulţit, concomitent cu deplasările în ţară şi în străinătate.

Astfel, actorul Marius Manole începe noua stagiune teatrală cu două premiere „Revizorul“ şi „Crimă şi pedeapsă“. Spectacolul „Revizorul“, în regia lui Felix Alexa, va avea loc pe 10, 11, 19, 24 şi 25 octombrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Studio, de la ora 19.30. Spectatorii vor putea vedea „Crimă şi pedeapsă“ în regia lui Yuri Kordonsky în zilele de 15, 16, 17 şi 30 octombrie, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, de la ora 18.30.

Cele mai apreciate spectacole ale actorului au fost selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru de anul acesta. „Însemnările unui nebun“ în regia lui Felix Alexa, va avea două reprezentaţii în datele de 26 şi 27 octombrie, la Arcub, de la ora 21.00. „Năpasta“, cu Marius Manole în rolul nebunului Ion, în regia lui Radu Afrim, se va juca în datele de 28 şi 29 octombrie la Sala Media de la TNB, de la ora 20.00.

Marius Manole se întâlneşte cu Oana Pellea într-una dintre cele mai sensibile piese puse în scenă din ultimii ani – „Oscar şi Tanti Roz”, montată de Chris Simion, în turneu la Teatrul din Călăraşi pe 12 octombrie de la ora 18.00.

În aceeaşi seară, actorul se întoarce la Bucureşti pentru a juca în „7 dintr-o lovitură“, scris şi regizat de Lia Bugnar, care este programat la ora 22.00 la Godot Café Teatru. Marius Manole este singurul actor care are două spectacole în aceeaşi seară, în oraşe diferite. Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz“ se mai joacă şi la Bucureşti, în data de 23 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

Marius Manole

Click pe fotografie pentru a vedea programul complet al lui Marius Manole în luna octombrie

Pe timpul verii, activitatea lui Marius Manole a fost mai intensă în zona teatrului independent, dar actorul nu neglijează scena alternativă nici la începutul acestei stagiuni. El are o serie de spectacole în binecunoscuta cafenea-teatru din Bucureşti, Godot.

Majoritatea pieselor de teatru care îl aduc pe Marius Manole la Godot Cafe sunt scrise de cel mai în vogă dramaturg român contemporan şi, totodată, de cea mai veche colaboratoare a sa din mediul teatrului independent, Lia Bugnar. Toate spectacolele sunt programate de la ora 22.00, după cum urmează: „7 dintr-o lovitură” – 12 octombrie, „Masculin-feminin” pe 13 octombrie, „Noi4” -18 octombrie.

Singura piesă regizată de maestrul Radu Beligan în teatrul independent, comedia romantică „Fă-mi loc!” în care Marius Manole joacă alături de Medeea Marinescu, este programată pentru data de 19 octombrie, de la ora 15.00, în cafeneaua-teatru din Centrul Vechi.

Actorul Marius Manole are cinci deplasări în afara capitalei cu spectacolele „Oscar şi Tanti Roz” pe 12 octombrie la Călăraşi, „Marea iubire a lui Sebastian“ pe 14 octombrie la Buzău, „Ivanov” pe 20 octombrie la Arad, iar spectacolul „Masculin-feminin” se va juca pe 21 octombrie la Iaşi şi pe 22 octombrie la Piatra-Neamţ.

De ce joacă Marius Manole atât de mult?

„Mă uit cu groază la colegii mei care nu au ce juca şi ar juca oricând. Mi-e frică. Recunosc că joc din frica de a nu avea ce juca mâine. E o frică tâmpită, moştenită probabil din comunism, când n-aveam mâncare şi acum strângem şi mâncăm tot şi cumpărăm tot şi adunăm tot“, a declarat Marius Manole, în emisiunea Garantat 100% de la TVR 1.

Citiţi şi: Marius Manole împlineşte 35 de ani! 6 poveşti-cadou pentru un mare actor

În acelaşi interviu, pe care i l-a acordat lui Cătălin Ştefănescu, Marius Manole a mai spus că este un actor care joacă mult, iar lumea îi spune mereu să mai aleagă în ce joacă. „Nu aleg, deocamdată, pentru că mă uit în spate, văd nişte copii disperaţi şi apare frica mea de a nu ajunge ca ei din nou… Pentru că să ştii că în meseria asta nu eşti tot timpul sus. Oamenii sunt extrem de parşivi. Te folosesc şi te aruncă cât ai clipi. N-au nicio treabă că eşti tu cine eşti. Spun: «A, are o problemă de sănătate? A, săracu’. Ia să-l schimbăm. Cine mai e liber?».

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

INFO

Fotografia cu Marius Manole şi programul, realizată de Elena Simion; fotografia cu Marius Manole din deschiderea articolului – din spectacolul „Revizorul“, Teatrul Naţional Bucureşti – Tudor Predescu

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…