Marius Manole şi un record: 23 de reprezentaţii în 21 de zile!
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-si-un-record-23-de-reprezentatii-in-21-de-zile/

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Un articol de Judy Florescu|9 octombrie 2013

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Marius Manole este unicul actor din România care a jucat trei spectacole pe zi, în repetate rânduri în stagiunea trecută, iar în stagiunea 2013-2014, spectacolele lui s-au înmulţit, concomitent cu deplasările în ţară şi în străinătate.

Astfel, actorul Marius Manole începe noua stagiune teatrală cu două premiere „Revizorul“ şi „Crimă şi pedeapsă“. Spectacolul „Revizorul“, în regia lui Felix Alexa, va avea loc pe 10, 11, 19, 24 şi 25 octombrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Studio, de la ora 19.30. Spectatorii vor putea vedea „Crimă şi pedeapsă“ în regia lui Yuri Kordonsky în zilele de 15, 16, 17 şi 30 octombrie, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, de la ora 18.30.

Cele mai apreciate spectacole ale actorului au fost selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru de anul acesta. „Însemnările unui nebun“ în regia lui Felix Alexa, va avea două reprezentaţii în datele de 26 şi 27 octombrie, la Arcub, de la ora 21.00. „Năpasta“, cu Marius Manole în rolul nebunului Ion, în regia lui Radu Afrim, se va juca în datele de 28 şi 29 octombrie la Sala Media de la TNB, de la ora 20.00.

Marius Manole se întâlneşte cu Oana Pellea într-una dintre cele mai sensibile piese puse în scenă din ultimii ani – „Oscar şi Tanti Roz”, montată de Chris Simion, în turneu la Teatrul din Călăraşi pe 12 octombrie de la ora 18.00.

În aceeaşi seară, actorul se întoarce la Bucureşti pentru a juca în „7 dintr-o lovitură“, scris şi regizat de Lia Bugnar, care este programat la ora 22.00 la Godot Café Teatru. Marius Manole este singurul actor care are două spectacole în aceeaşi seară, în oraşe diferite. Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz“ se mai joacă şi la Bucureşti, în data de 23 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

Marius Manole

Click pe fotografie pentru a vedea programul complet al lui Marius Manole în luna octombrie

Pe timpul verii, activitatea lui Marius Manole a fost mai intensă în zona teatrului independent, dar actorul nu neglijează scena alternativă nici la începutul acestei stagiuni. El are o serie de spectacole în binecunoscuta cafenea-teatru din Bucureşti, Godot.

Majoritatea pieselor de teatru care îl aduc pe Marius Manole la Godot Cafe sunt scrise de cel mai în vogă dramaturg român contemporan şi, totodată, de cea mai veche colaboratoare a sa din mediul teatrului independent, Lia Bugnar. Toate spectacolele sunt programate de la ora 22.00, după cum urmează: „7 dintr-o lovitură” – 12 octombrie, „Masculin-feminin” pe 13 octombrie, „Noi4” -18 octombrie.

Singura piesă regizată de maestrul Radu Beligan în teatrul independent, comedia romantică „Fă-mi loc!” în care Marius Manole joacă alături de Medeea Marinescu, este programată pentru data de 19 octombrie, de la ora 15.00, în cafeneaua-teatru din Centrul Vechi.

Actorul Marius Manole are cinci deplasări în afara capitalei cu spectacolele „Oscar şi Tanti Roz” pe 12 octombrie la Călăraşi, „Marea iubire a lui Sebastian“ pe 14 octombrie la Buzău, „Ivanov” pe 20 octombrie la Arad, iar spectacolul „Masculin-feminin” se va juca pe 21 octombrie la Iaşi şi pe 22 octombrie la Piatra-Neamţ.

De ce joacă Marius Manole atât de mult?

„Mă uit cu groază la colegii mei care nu au ce juca şi ar juca oricând. Mi-e frică. Recunosc că joc din frica de a nu avea ce juca mâine. E o frică tâmpită, moştenită probabil din comunism, când n-aveam mâncare şi acum strângem şi mâncăm tot şi cumpărăm tot şi adunăm tot“, a declarat Marius Manole, în emisiunea Garantat 100% de la TVR 1.

Citiţi şi: Marius Manole împlineşte 35 de ani! 6 poveşti-cadou pentru un mare actor

În acelaşi interviu, pe care i l-a acordat lui Cătălin Ştefănescu, Marius Manole a mai spus că este un actor care joacă mult, iar lumea îi spune mereu să mai aleagă în ce joacă. „Nu aleg, deocamdată, pentru că mă uit în spate, văd nişte copii disperaţi şi apare frica mea de a nu ajunge ca ei din nou… Pentru că să ştii că în meseria asta nu eşti tot timpul sus. Oamenii sunt extrem de parşivi. Te folosesc şi te aruncă cât ai clipi. N-au nicio treabă că eşti tu cine eşti. Spun: «A, are o problemă de sănătate? A, săracu’. Ia să-l schimbăm. Cine mai e liber?».

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

INFO

Fotografia cu Marius Manole şi programul, realizată de Elena Simion; fotografia cu Marius Manole din deschiderea articolului – din spectacolul „Revizorul“, Teatrul Naţional Bucureşti – Tudor Predescu

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu întâmpină primăvara cu trei premiere! Agenda teatrală a perioadei 3-23 martie cuprinde 17 spectacole, dintre care trei premiere și șase titluri din repertoriul curent ce vor fi reprezentate pentru prima dată în această stagiune pe scena TNRS.

27
/02
/15

Teatrul de Artă. Am primit loc în rându-ntâi. Bilet netipărit. O domnișoară a scris sub ochii mei cu un creion pe un pătrățel de hârtie: R1L10. Liked it. M-am simțit ca făcând parte dintr-o frăție culturală secretă de rezistență, in care ne strecurăm bilețele cu mesaje codificate. R1L10 (Rezistența prin Ludic?).

27
/02
/15

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea muzicianului Marin Constantin, dirijor şi compozitor, fondator al Corului Naţional de Cameră Madrigal. Începând de la această dată, o serie de evenimente dedicate memoriei marelui om de cultură va avea loc atât în Bucureşti cât şi la nivel naţional și se va derula pe parcursul întregului an,.

27
/02
/15

Ziua de 8 martie nu putea trece neobservată la Sala Radio, unde acordeonistul francez Richard Galliano, unul dintre cei mai mari muzicieni ai momentului, va susţine un concert extraordinar.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

Asociația T.E.T.Alexandria în parteneriat cu Asociația ADO (Artă pentru Drepturile Omului), Asociația REPER21 și Asociația Urbanium lansează un nou proiect de intervenție culturală, finanțat prin granturi SEE 2009-2014 - „Intervenții socio-culturale pentru capacitarea comunității rome și pentru încurajarea dialogului comunitar intercultural”.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

Madonna a căzut de pe scenă în timp ce cânta la ceremonia Brit Awards 2015, desfăşurată miercuri seară în Londra. Cântăreaţa a aterizat dur, dar s-a ridicat rapid şi a continuat spectacolul.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

26
/02
/15

Militanţii din organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) au devalizat bibliotecile din oraşul Mosul aflat în nordul Irakului şi au ars mii de cărţi rare şi manuscrise valoroase, potrivit unor informaţii care vorbesc despre distrugerea a peste 100.000 de documente.