Marius Manole şi un record: 23 de reprezentaţii în 21 de zile!
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-si-un-record-23-de-reprezentatii-in-21-de-zile/

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Un articol de Judy Florescu|9 octombrie 2013

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Marius Manole este unicul actor din România care a jucat trei spectacole pe zi, în repetate rânduri în stagiunea trecută, iar în stagiunea 2013-2014, spectacolele lui s-au înmulţit, concomitent cu deplasările în ţară şi în străinătate.

Astfel, actorul Marius Manole începe noua stagiune teatrală cu două premiere „Revizorul“ şi „Crimă şi pedeapsă“. Spectacolul „Revizorul“, în regia lui Felix Alexa, va avea loc pe 10, 11, 19, 24 şi 25 octombrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Studio, de la ora 19.30. Spectatorii vor putea vedea „Crimă şi pedeapsă“ în regia lui Yuri Kordonsky în zilele de 15, 16, 17 şi 30 octombrie, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, de la ora 18.30.

Cele mai apreciate spectacole ale actorului au fost selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru de anul acesta. „Însemnările unui nebun“ în regia lui Felix Alexa, va avea două reprezentaţii în datele de 26 şi 27 octombrie, la Arcub, de la ora 21.00. „Năpasta“, cu Marius Manole în rolul nebunului Ion, în regia lui Radu Afrim, se va juca în datele de 28 şi 29 octombrie la Sala Media de la TNB, de la ora 20.00.

Marius Manole se întâlneşte cu Oana Pellea într-una dintre cele mai sensibile piese puse în scenă din ultimii ani – „Oscar şi Tanti Roz”, montată de Chris Simion, în turneu la Teatrul din Călăraşi pe 12 octombrie de la ora 18.00.

În aceeaşi seară, actorul se întoarce la Bucureşti pentru a juca în „7 dintr-o lovitură“, scris şi regizat de Lia Bugnar, care este programat la ora 22.00 la Godot Café Teatru. Marius Manole este singurul actor care are două spectacole în aceeaşi seară, în oraşe diferite. Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz“ se mai joacă şi la Bucureşti, în data de 23 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

Marius Manole

Click pe fotografie pentru a vedea programul complet al lui Marius Manole în luna octombrie

Pe timpul verii, activitatea lui Marius Manole a fost mai intensă în zona teatrului independent, dar actorul nu neglijează scena alternativă nici la începutul acestei stagiuni. El are o serie de spectacole în binecunoscuta cafenea-teatru din Bucureşti, Godot.

Majoritatea pieselor de teatru care îl aduc pe Marius Manole la Godot Cafe sunt scrise de cel mai în vogă dramaturg român contemporan şi, totodată, de cea mai veche colaboratoare a sa din mediul teatrului independent, Lia Bugnar. Toate spectacolele sunt programate de la ora 22.00, după cum urmează: „7 dintr-o lovitură” – 12 octombrie, „Masculin-feminin” pe 13 octombrie, „Noi4” -18 octombrie.

Singura piesă regizată de maestrul Radu Beligan în teatrul independent, comedia romantică „Fă-mi loc!” în care Marius Manole joacă alături de Medeea Marinescu, este programată pentru data de 19 octombrie, de la ora 15.00, în cafeneaua-teatru din Centrul Vechi.

Actorul Marius Manole are cinci deplasări în afara capitalei cu spectacolele „Oscar şi Tanti Roz” pe 12 octombrie la Călăraşi, „Marea iubire a lui Sebastian“ pe 14 octombrie la Buzău, „Ivanov” pe 20 octombrie la Arad, iar spectacolul „Masculin-feminin” se va juca pe 21 octombrie la Iaşi şi pe 22 octombrie la Piatra-Neamţ.

De ce joacă Marius Manole atât de mult?

„Mă uit cu groază la colegii mei care nu au ce juca şi ar juca oricând. Mi-e frică. Recunosc că joc din frica de a nu avea ce juca mâine. E o frică tâmpită, moştenită probabil din comunism, când n-aveam mâncare şi acum strângem şi mâncăm tot şi cumpărăm tot şi adunăm tot“, a declarat Marius Manole, în emisiunea Garantat 100% de la TVR 1.

Citiţi şi: Marius Manole împlineşte 35 de ani! 6 poveşti-cadou pentru un mare actor

În acelaşi interviu, pe care i l-a acordat lui Cătălin Ştefănescu, Marius Manole a mai spus că este un actor care joacă mult, iar lumea îi spune mereu să mai aleagă în ce joacă. „Nu aleg, deocamdată, pentru că mă uit în spate, văd nişte copii disperaţi şi apare frica mea de a nu ajunge ca ei din nou… Pentru că să ştii că în meseria asta nu eşti tot timpul sus. Oamenii sunt extrem de parşivi. Te folosesc şi te aruncă cât ai clipi. N-au nicio treabă că eşti tu cine eşti. Spun: «A, are o problemă de sănătate? A, săracu’. Ia să-l schimbăm. Cine mai e liber?».

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

INFO

Fotografia cu Marius Manole şi programul, realizată de Elena Simion; fotografia cu Marius Manole din deschiderea articolului – din spectacolul „Revizorul“, Teatrul Naţional Bucureşti – Tudor Predescu

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.