Marius Mihalache & Band, în această sâmbătă pe scena Teatrului Godot
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-mihalache-band-in-aceasta-sambata-pe-scena-teatrului-godot/

După o reprezentaţie full house în luna august, „Săftiţa”, proiectul pop-folk al lui Marius Mihalache, distins cu premiul UNITER în 2019, revine sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 20:00, la Teatrul Godot.

Un articol de Liliana Matei|3 septembrie 2021

Povestea femeilor românce, identitatea istorică şi autenticitatea poporului român, sunt portretizate cu sensibilitate şi originalitate de cântecul dulce al ţambalului lui Marius Mihalache, acompaniat pe scenă de instrumentişti valoroşi din band-ul său.

„Săftița” aduce povestea femeilor românce în inima publicului, portretele acestora, inspirate din istoria poporului român, fiind prezentate prin cântecul ţambalului lui Marius Mihalache şi  instrumentiştilor care îl acompaniază.  Femeia puternică și devotată ne aminteşte de Regina Maria a României, în timp ce diverse tipologii ale româncelor, fie ele mame, fiice, iubite sau luptătoare, sunt povestite de către artist în acest proiect, parcurgând împreună stările euforice ale Săftiței noastre.

„Situat departe de frazele cleioase şi de alte sfătoşenii sau aroganţe, Marius Mihalache a cucerit prin autenticitate: jovial, curtenitor, profund magnetic. Grație suavei lelițe și a instrumentiștilor din arenă, Marius Mihalache a demonstrat că simplitatea directă, muzicalitatea fără cusur şi dozajul irezistibil de forţă autentică şi sprinteneală sunt atribute ale unui proiect de succes: Săftița”. (Mădălina Dumitrache, Bel Esprit – Săftița deschide portița către FolkLand – Săftița )

Interpret,și compozitor original și revoluționar, Marius Mihalache abordează diferite stiluri muzicale, pe care le îmbină cu o fluidita specifică, interpretând la țambal muzică clasică, folclor, muzică romanes, jazz și etno jazz. Marius Mihalache a reuşit într-adevăr să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile:

„Cine a crezut că țambalul este doar un instrument acompaniator specific tarafurilor ori formațiilor de lăutari se înșeală! La țambal se poate cânta Bach (cum zicea cineva), iar Marius Mihalache este unul dintre puținii (poate chiar singurul) care pot face acest lucru(…)” (Dănuţ Deleanu, Mişcarea de rezistenţă – Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache”. Spectacolul „Săftița” – Marius Mihalache și țambalul său fermecat)

Colaborarile lui Marius Mihalache cu artiști prestigioși precum: Chick Corea, Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai,  Kitaro, Blood Sweat and Tears, Francis Ford Copolla, i-au adus recunoaştere internaţională, în timp ce originalitatea sa în interpretarea diferitelor stiluri de muzică la țambal a impus acest instrument chiar și în marile orchestre de muzică clasică. La doar 17 ani, Marius Mihalache cânta la Scala din Milano, iar la 20 de ani a fost ales personal de către marele muzician, Chick Corea, pentru a susține un recital în deschiderea concertului său din România.

Artistul s-a specializat în muzică de film și songwriting la Colegiul de Muzică din Berklee(Boston, SUA), semnând coloana sonoră pentru numeroase filme românești precum Filantropica; Garcea și Oltenii; Ticăloșii; Marilena; La urgență; America, Venim!.

Marius Mihalache a lansat ma multe albume, sondând diverse stiluri musicale, printre care amintim: „Eclipse”(1998),„Rădăcini”(Doina: Omagiu Maria Tănase, 2002), „Performance – Live in Germany”(2002), „Ges Romano – Viața la țigan”(2005), „Cei mai frumoși ani”(2006); „World Symphony”(2007), Back to  Swing ) 2014.

 Biletele se pot achiziționa de pe site-ul teatrulgodot.ro şi mystage.

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie 2021 într-o nouă locație, Palatul Bragadiru, clădire de patrimoniu fondată în 1905, şi aflată la doar câteva minute de Centrul Istoric al Bucureștiului, pe Calea Rahovei 147-153. Noul spaţiu dispune de o sală de spectacole generoasă de 140 de locuri, precum şi de o Grădină de Vară, unde au loc spectacole de teatru şi concerte de muzică jazz, nu jaz, jazz manouche, blues, pop-folk, artiştii invitaţi până în acest moment pe scena Teatrului Godot fiind : Le Hot Club de Bucharest, Irina Sârbu & Band, Jazzy Jo Experience, Marius Mihalache & Band, în timp ce Maria Răducanu va concerta vineri, 6 august, de la ora 19:30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.