Martin Scorsese va preda un curs de cinematografie pe internet
https://www.ziarulmetropolis.ro/martin-scorsese-va-preda-un-curs-de-cinematografie-pe-internet/

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Iniţiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câştigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educaţională MasterClass.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2017

Cursul, care costă 90 de dolari, va oferi studenților acces nelimitat la peste 20 de lecții video. Înscrierile au început de vineri (22 septembrie) pe site-ul masterclass.com/ms.

În cadrul acestui curs, Martin Scorsese va vorbi despre filmele sale și va oferi o serie de informații mai puțin cunoscute despre maniera în care el abordează fiecare film. Cursul va conține și lecții de storytelling, montaj și instruire a actorilor. De asemenea, noul curs MasterClass va oferi studenților un manual ce poate fi descărcat online și care conține recapitulări ale lecțiilor predate de Martin Scorsese și materiale didactice suplimentare.

Am fost entuziasmat de acest proiect, deoarece el îmi oferă șansa de a transmite mai departe sursele mele de inspirație, experiențele și practica mea, evoluția mea de cineast. Cursul nu este un plan despre cum trebuie să faci un film, ci un fel de ghid, oferit tinerilor care încearcă să își construiască propriul drum în această profesie – Martin Scorsese

Într-o carieră întinsă pe durata a peste 50 de ani, Martin Scorsese, originar din New York, a realizat numeroase filme deosebit de apreciate de public și de criticii de specialitate, precum „Goodfellas”, „Raging Bull”, „Taxi Driver”, „Casino”, „Cape Fear”, „The Aviator” și „The Wolf of Wall Street”.

A fost nominalizat de opt ori la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor și a câștigat acest trofeu prestigios în 2007 cu pelicula „The Departed”, în care rolul principal a fost interpretat de actorul Leonardo DiCaprio.

În 1990, Martin Scorsese a înființat Film Foundation, o organizație non-profit dedicată conservării și restaurării filmelor, care a reușit de atunci să salveze de la dispariție peste 750 de pelicule.

Platforma online MasterClass, lansată în 2015, a lansat până în prezent peste 12 cursuri susținute de celebrități. Printre acestea se află cele coordonate de Shonda Rhimes, Christina Aguilera, Kevin Spacey, David Mamet, Dustin Hoffman, Werner Herzog, Aaron Sorkin, Hans Zimmer, James Patterson și Steve Martin.

Foto: Martin Scorsese – facebook

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.