Mary Poppins se întoarce pe rafturi
https://www.ziarulmetropolis.ro/mary-poppins-se-intoarce-pe-rafturi/

„Mary Poppins este Zâna cea Bună pe care o căutăm cu toţii.“ – Times Literary Supplement Editura RAO anunţă apariţia unora dintre cele mai iubite cărţi ale copilăriei: Mary Poppins, Mary Poppins se întoarce şi Mary Poppins deschide uşa, de P.L. Travers – o serie fascinantă, care îi va ajuta pe micuţii cititori să descopere tărâmuri fantastice şi să îşi dezvolte imaginaţia!

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2016

Viaţa familiei Banks, de pe Aleea Cireşilor, se schimbă peste noapte odată cu apariţia lui Mary Poppins, o guvernantă cum nu mai e alta. Deşi severă, noua angajată a familiei Banks reuşeşte să îi cucerească pe cei mici, care nu îşi mai pot imagina viaţa fără ea.

Doar nu e puţin lucru să ai o guvernantă care se deplasează purtată de vânt, înţelege graiul animalelor, îi poate duce oricând în Ţinutul Zânelor ori în vizită la unchiul Perucă, un personaj plin de umor care obişnuieşte să îşi bea ceaiul suspendat în aer. Într-o zi însă, Mary Poppins îşi ia umbrela cu cap de papagal şi se face nevăzută.

Atunci când apare Mary Poppins, copiii pe care îi are în grijă nu mai reuşesc să îşi dea seama când lumea reală se transformă în una fabuloasă. – The New York Times

Bucurie mare pentru copiii familiei Banks, care au scăpat ca prin urechile acului de la a ajunge pe mâinile fostei guvernante a tatălui lor. Mary Poppins se întoarce şi lucrurile intră în normal – dacă normal înseamnă să stai de vorbă cu păsările, să vizitezi un ceasornicar care stă cu capul în jos sau să te plimbi prin spaţiu, printre stele căzătoare.

Un roman la fel de bun ca întotdeauna, iar asta înseamnă foarte bun.- Providence Sunday-Journal

Cu Mary Poppins, viaţa copiilor Banks nu e deloc plictisitoare.  De data aceasta, guvernanta îi duce în parc, unde prichindeii descoperă cu surprindere că statuia lui Neleus, băieţelul cu un delfin în braţe, prinde viaţă. Urmează o ieşire la cumpărături, în timpul căreia copiii întâlnesc o femeie care vinde Mary Poppinsbastoane de mentă – de fapt nişte cai fantastici care pot zbura.

Cărţile despre Mary Poppins sunt fermecătoare… pline de fantezie, sentimentale, amuzante, pline de imaginaţie şi cu adevărat originale. – The New York Evening Post

P.L. Travers, pe numele adevărat Helen Lyndon Goff, s-a născut la 9 august 1899, în Maryborough, Queensland, Australia. În tinereţe a fost actriţă si dansatoare şi a jucat cu numele de scenă Pamela Lyndon Travers.

Pasionată de literatură, australiana a început să publice versuri încă din adolescenţă. Scriitoarea îşi datorează pseudonimul P.L. Travers editorului George Russell, care i-a publicat poeziile.

Marele succes avenit în 1934, când a publicat romanul Mary Poppins, urmat de continuările acestuia: Mary Poppins se întoarce (1935), Mary Poppins deschide uşa (1944), Mary Poppins în parc (1952), Mary Poppins în bucătărie, Mary Poppins pe Aleea Cireşilor (1982), Mary Poppins şi casa de alături.(1989). Cărţile din seria Mary Poppins au fost ecranizate, în 1964, de Studiourile Walt Disney, actriţa Julie Andrews fiind distribuită în rolul principal.

P.L. Travers a murit la 23 aprilie 1996, în Londra.

Foto: Mary Poppins – rao.ro

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).

07
/04
/22

Joi, 7 aprilie, ora 19.30 Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) pentru lansarea romanului Ultimii cai din stepă de Maja Lunde recent apărut în traducerea Ivonei Berceanu în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, un nou roman care face parte, alături de bestsellerurile internaționale Istoria albinelor și Istoria apelor, din tetralogia schimbărilor climatice.

06
/04
/22

Odată cu începerea războiului, oamenii și companiile s-au unit pentru a face bine. Donațiile au fost făcute atât în mod direct, cât și prin SMS, în social media ori pe site-urile asociațiilor. Însă există un loc unde, de peste 8 ani, cei care vor să facă fapte bune se întâlnesc cu cei care au nevoie de ajutor.

30
/03
/22

La editura Humanitas Fiction va apărea în curând romanul „Așteptări” de Anna Hope. Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei publicată în România, după bestsellerul „Sala de bal”.

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.