Mary Poppins se întoarce pe rafturi
https://www.ziarulmetropolis.ro/mary-poppins-se-intoarce-pe-rafturi/

„Mary Poppins este Zâna cea Bună pe care o căutăm cu toţii.“ – Times Literary Supplement Editura RAO anunţă apariţia unora dintre cele mai iubite cărţi ale copilăriei: Mary Poppins, Mary Poppins se întoarce şi Mary Poppins deschide uşa, de P.L. Travers – o serie fascinantă, care îi va ajuta pe micuţii cititori să descopere tărâmuri fantastice şi să îşi dezvolte imaginaţia!

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2016

Viaţa familiei Banks, de pe Aleea Cireşilor, se schimbă peste noapte odată cu apariţia lui Mary Poppins, o guvernantă cum nu mai e alta. Deşi severă, noua angajată a familiei Banks reuşeşte să îi cucerească pe cei mici, care nu îşi mai pot imagina viaţa fără ea.

Doar nu e puţin lucru să ai o guvernantă care se deplasează purtată de vânt, înţelege graiul animalelor, îi poate duce oricând în Ţinutul Zânelor ori în vizită la unchiul Perucă, un personaj plin de umor care obişnuieşte să îşi bea ceaiul suspendat în aer. Într-o zi însă, Mary Poppins îşi ia umbrela cu cap de papagal şi se face nevăzută.

Atunci când apare Mary Poppins, copiii pe care îi are în grijă nu mai reuşesc să îşi dea seama când lumea reală se transformă în una fabuloasă. – The New York Times

Bucurie mare pentru copiii familiei Banks, care au scăpat ca prin urechile acului de la a ajunge pe mâinile fostei guvernante a tatălui lor. Mary Poppins se întoarce şi lucrurile intră în normal – dacă normal înseamnă să stai de vorbă cu păsările, să vizitezi un ceasornicar care stă cu capul în jos sau să te plimbi prin spaţiu, printre stele căzătoare.

Un roman la fel de bun ca întotdeauna, iar asta înseamnă foarte bun.- Providence Sunday-Journal

Cu Mary Poppins, viaţa copiilor Banks nu e deloc plictisitoare.  De data aceasta, guvernanta îi duce în parc, unde prichindeii descoperă cu surprindere că statuia lui Neleus, băieţelul cu un delfin în braţe, prinde viaţă. Urmează o ieşire la cumpărături, în timpul căreia copiii întâlnesc o femeie care vinde Mary Poppinsbastoane de mentă – de fapt nişte cai fantastici care pot zbura.

Cărţile despre Mary Poppins sunt fermecătoare… pline de fantezie, sentimentale, amuzante, pline de imaginaţie şi cu adevărat originale. – The New York Evening Post

P.L. Travers, pe numele adevărat Helen Lyndon Goff, s-a născut la 9 august 1899, în Maryborough, Queensland, Australia. În tinereţe a fost actriţă si dansatoare şi a jucat cu numele de scenă Pamela Lyndon Travers.

Pasionată de literatură, australiana a început să publice versuri încă din adolescenţă. Scriitoarea îşi datorează pseudonimul P.L. Travers editorului George Russell, care i-a publicat poeziile.

Marele succes avenit în 1934, când a publicat romanul Mary Poppins, urmat de continuările acestuia: Mary Poppins se întoarce (1935), Mary Poppins deschide uşa (1944), Mary Poppins în parc (1952), Mary Poppins în bucătărie, Mary Poppins pe Aleea Cireşilor (1982), Mary Poppins şi casa de alături.(1989). Cărţile din seria Mary Poppins au fost ecranizate, în 1964, de Studiourile Walt Disney, actriţa Julie Andrews fiind distribuită în rolul principal.

P.L. Travers a murit la 23 aprilie 1996, în Londra.

Foto: Mary Poppins – rao.ro

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.